avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorarea punctului de pensie. BUNA SEARA .AS DORI SA ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorarea punctului de pensie. BUNA SEARA .AS DORI SA -MI SPUNETI DACA POT FACE CERERE DE CHEMARE ...

BUNA SEARA .AS DORI SA -MI SPUNETI DACA POT FACE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEMAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 40% la 1 septembrie 2020.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:04, 16 Ianuarie 2021
Teoretic da! Este lege!
Buna seara,
Ce temei legal aveti?
Mai asteptati pana se voteaza si legislatia subsecventa.
Acum in vigoare exista OUG de majorare cu 14% asa caaaaaaaaaaaaaaaaa
Si inca ceva, dovediti ca exista bani pentru acea majorare!
Dacă e lege trebuie sa se aplice...e treaba Guvernului sa o atace la CCR...indicați temeiul in care o lege valabila e lipsita de eficacitate deoarece nu are norme ...subsecvente sau ...lipsa de bani la buget.

Exista precedente in care s-au acordat toate sporurile legale unor categorii de bugetari desi nu existau norme de aplicare și nici bani la buget!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ce temei legal aveti?
Mai asteptati pana se voteaza si legislatia subsecventa.
Acum in vigoare exista OUG de majorare cu 14% asa caaaaaaaaaaaaaaaaa
Si inca ceva, dovediti ca exista bani pentru acea majorare!

Stimata dna avocat Geaman , teoretic ati avea dreptate , va amintesc doar ca si legea 250/2007 era ... lege ( cea cu valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe tara ) , si nu s-a aplicat niciodata . Au fost procese , s-a ajuns - citeam - si la CEDO , si s-au pierdut toate , avand-se in vedere o asa-numita “ marja de apreciere a statului “ . Din analizele unor economisti cu renume reiese ca , daca s-ar aplica majorarea asta uriasa , 96% din tot ce sunt impozite , taxe , tva s-ar duce pe pensii , salarii bugetari si protectie sociala. Eu sunt pensionara , cu o pensie calculata strict pe contributivitate , deci nu ma dau banii afara din casa , dar tot vad ca ar fi absolut nedrept fata de cei productivi ca ei sa nu aiba parte de nimic din sumele pe care statul le ia , teoretic , si pentru dezvoltare , investitii , etc . Pana cand nu se va schimba sistemul de pensii in Romania , in asa fel incat fiecare salariat sa cotizeze pentru a-si strange proprii lui bani in perioada activa, creandu-si propriul lui fond , unde statul sa fie implicat doar in supraveghere si control , vor fi nemultumiri si nedreptati.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
CHKa, utilizator
Cei care am lucrat in regimul trecut au drept la pensie dupa regula din trecut ,pensii decente .Țara a ramas la cei tineri dupa munca noastră de o viață ! Ei pot să facă noi legi pentru ei.

Alte discuții în legătură

Cum apare deficitul din sistemul asigurarilor sociale si de pensii publice. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pensionarii pentru limita de varsta si stagiu complet de cotizare reprezinta 40 % din totalul benficiarilor din bugetul asigurarilor sociale. Cei asimilati ... (vezi toată discuția)
Oare suntem intr-o situatie de forta majora ???? -partea i ContSters103249 ContSters103249 SUNTEM INTR-O SITUATIE DE FORTA MAJORA? #-o E CA SI CUM AR FI INCEPUT UN RAZBOI SI NOI NU STIM INCA? #-o Actul normativ pentru reducerea diminuarea ... (vezi toată discuția)
chemarea in judecata, indexarea pensiei raser raser Chemarea in judecata a guvernului / statului pentru nemajorarea pensiei la 1 sept. 2020: Intrebare: care este procedura juridica? Asociatia Nationala a ... (vezi toată discuția)