BUNA SEARA .AS DORI SA -MI SPUNETI DACA POT FACE CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA PENTRU NEMAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 40% la 1 septembrie 2020.MULTUMESC
Stimate @negut , si eu am lucrat in regimul trecut , ceva mai mult decat in regimul nou . Pensiile se calculau dupa o formula , 75% din salariul mediu net pe 5 ani , la alegerea pensionarului , din ultimii 10 ani de activitate ( vezi legea 3/1977 ) , si nu dupa calificativul “ decenta “ . Calculati si dvs. daca ati fi avut o pensie mai mare , transformati totul in euro la cursul de atunci si cel de acum , ca sa nu va influenteze inflatia . Eu am avut curiozitatea sa fac acest calcul , si pot sa va spun ca in 2016 , cand am iesit la pensie , cam acolo eram , la 75% din ultimul salar , fireste , transformat in euro . In 4 ani si jumatate , pensia mea neta a crescut cu 57,5% , in euro , cursul de atunci si de acum , fara grupe si alte asemenea , doar prin marirea valorii punctului de pensie . Daca aveti nevoie de dovezi , ma ofer sa va trimit pe e-mail cupoanele de pensie . E normal ca din ce se colecteaza la buget sa ne fie platite pensiile , dar nu sa le pretindem celor care acum sunt productivi ( ceva peste 4 milioane ) sa produca pentru ei , copiii lor si pentru inca peste 5 milioane de pensionari , e o povara extrem de mare. Se poate face aceasta marire numai dand drumul tiparnitei de bani , si ajungem iar la pensii de milioane de lei , ca am mai avut , nu-i asa ? PS . Nu am lasat noi tara celor tineri, ca nu era a noastra , dupa cum nu era nici a parintilor nostri. Ma rog , asa au fost vremurile , dar ceea ce noi am lasat in urma a fost o mare gramada de fier vechi , cu tehnologii invechite si necompetitive in vremurile astea de globalizare . Dar, daca asa considerati, chemati in judecata pe cine considerati vinovat , accesul la justitie e garantat de Constitutie .
Niciun pensionar nu trebuie sa dovedeasca ca exista bani pentru majorarea pensiilor. Guvernantii sunt cei responsabili sa faca rost de bani prin politica financiara, nu pensionarii.
Sa asteptam sa vedem ce spune Curtea Constitutionala despre partea din OUG care prevede majorarea cu doar 14 % si care nu a fost aprobata de catre parlament.
Este dreptul dvs. constitutional sa deschideti o actiune in instanta.
miliuta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Felicitari domnule Popa ,de asa oameni este nevoie ,care sa spuna lucrurilor pe nume ,nu sa ameteasca potirnichi ,cautind slogane si invirtindu-se dupa deget .Inca o data va multumesc .Clar datoria guvernului este sa dea raspuns societatii de ce nu sunt bani ,si cum este posibil ca unui pensionar sa i se atribuie doar nici macar 3 euro pe zi .Este scandalos ,si pentru cei ce fac atita teatru cu , cunostiintele economice si legislative pe care le detin .Cit va mai dura aceasta situatie in aceasta tara?cind va pune poporul punctul pe i ,cind vom pune capat atitor umilinte ?Ma simt mai rau ca un cersetor .In acest an am dreptul sa ies la pensie si nu-mi vine a crede ca pentru o viata intreaga de contributie nu o sa am bani nici de medicamente, sa nu mai vorbim de tratamente balneare ,vacante ,asa cum se intimpla cu pensionarii din tarile unde clasa politica nu face chiar ce vrea ea
Speranta moare ultima. Dupa 30 de ani de la schimbare, inca speram. Cat timp ?! Greu de apreciat. O solutie ar fi sa deschidem bine ochi si sa nu netremure mana pe pix cand ne dam votul. Din pacate, pana acum, toti votantii nostri ne-am cam dezamagit. Ce-i si mai rau, este ca nici cu cei mai noi la putere nu se intrevad schhimbari majore in bine.