avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telemunca din strainatate temporar - interzisa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telemunca din strainatate temporar - interzisa?

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu telemunca. Contractul incheiat de mine cu compania la care activez permite efectuarea acesteia, iar de la declansarea pandemiei am lucrat doar de acasa. Cu toate acestea, am fost avertizati ca nu avem voie sa lucram din afara tarii. Problema mea este ca doream sa petrec urmatoarele doua luni lucrand dintr-un stat al UE, unde am familie (iar in cazul unui nou lockdown nu as fi singura). Solicitand acest lucru, am fost informata de departamentul de resurse umane ca nu este posibil decat daca gasesc o companie la care sa fiu detasata de catre actuala companie - implicand plata cazarii, a unui supliment de salariu, a asigurarilor sociale acolo etc.) Conform surselor pe care le-am putut gasi online, telemunca nu presupune limitari geografice, iar eu nu am cerut nimic altceva decat sa modific locul de unde lucrez pentru o perioada. Exista intr-adevar reglementari legale care sa nu permita companiei la care lucrez sa accepte ca eu sa lucrez temporar din strainatate pentru ei? Mentionez ca prestez activitati IT, deci nu este vorba de vanzari sau activitati care sa presupuna o eventuala actiune a companiei mele in sistemul fiscal de acolo.
Cel mai recent răspuns: andrazam , utilizator 16:29, 6 Octombrie 2020
Va multumesc. Mi se pare jenanta lejeritatea cu care au incercat sa disimuleze faptul ca nu vor prin faptul ca nu exista un context legal favorabil, cand un simplu "nu" era oricum suficient, fiind vorba de un acord de ambele parti. Oricum, in actul de telemunca incheiat, este trecuta ca loc de desfasurare a activitatii "resedinta angajatului" - nimic specificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu - telemunca Andreea944 Andreea944 Buna ziua, Legat de noua lege 81 din 30 martie, am cateva intrebari. Societatea noastra are angajati care lucreaza la domiciliu. Acest aspect este precizat ... (vezi toată discuția)
Fise de post luminita29 luminita29 Fise de post Buna seara Am rugamintea sa ma indrumati intr-o problema. Cum pot evidentia activitatea de telemunca in fisele de post. Adica pe langa ... (vezi toată discuția)