avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract inchiriere

Buna ziua. Am avut un contract de inchiriere pentru un apartament pe un an de zile. Persoana a plecat dupa perioada din contract. Dupa acest termen un an de zile nu am depus declaratia obligatorie considerand ca daca s a inchieiat perioada nu mai am obligatia sa declar la anaf. Se poate sa se prelungeasca perioada de inchiriere daca eu nu am fost la anaf sa declar inchieierea contractului? Sau sa platesc penalizari ca nu am depus declaratia? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:14, 7 Octombrie 2020
Nu se discuta "sa se prelungeasca perioada de inchiriere". Asa cum e acum codul fiscal, de exemplu daca dumneavoastra aveti incheiat cu cineva un contract de inchiriere pe un un de zile, de la 1 aprilie 2019 pana la 31 martie 2020, trebuie sa depuneti o declaratie unica pentru 9 luni din 2019 si apoi anul urmator, o alta declaratie unica pentru 3 luni din 2020, cu venitul net aferent acestor perioade. Si de aici va rezulta ca aveti de plata doua impozite pe venitul din inchiriere pentru aceste perioade.
E recomandat sa mergeti sa lamuriti situatia la inspectorul de la finante si sa n-o lasati asa "uitata" caci cei de la finante va pot controla ulterior timp de maxim 5 dupa expirarea contractului. Posibil sa platiti penalizari ca nu ati depus declaratia la timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie anaf inchiriere imobil adrian2656 adrian2656 Buna ziua. Incepand cu 1 iunie 2019 am inchiriat un apartament cu contract de inchiriere tiparit si completat/semant de mine respectiv chirias. Inteeleg ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)
Cum si cand se face plata sumelor datorate de o ii alexandrada alexandrada Bună ziua! Mi-este neclar dacă de când apărut declarația unică mai aștept sau nu impunerea de plată de la ANAF sau pur și simplu plătesc în contul ... (vezi toată discuția)