avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... REPARTITIE AJOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

REPARTITIE AJOFM

Buna ziua!
Urmeaza sa ma angajez incepand cu 1 ian 2009. Am primit lista cu documentele necesare, dar am o intrebare legata de repartitia de la fortelel de munca. Am nevoie de aceasta repartitie daca nu am mai lucrat pana acum? Mentionez ca nu am fost inregistrata la ei ca fiind somer.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexxandra04 , utilizator 19:31, 23 Decembrie 2009
1. Repartitia nu este obligatorie.
2. Obligatorie este comunicarea la AJOFM a locurilor de munca vacante, de catre angajator. Din Legea 76/2002:
Art. 10. - (1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
Art. 113. - Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante prevăzute la art. 10;
Art. 114. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 113 se sancţionează după cum urmează:
a) cele prevăzute la lit. a), b), f), h) şi j), cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei;

Va multumesc frumos pentru raspuns, O sa ii sun pe cei de la resurse umane sa vad daca este obligatorie aceasta repartitie. Oricum am inteles ca trebuie sa ma duc la AJOFM cu o adresa de la ei pt a lua acea repartitie.
1. Se poate ca acea lista cu postul vacant sa o duceti si dvs. la AJOFM (se practica asta pentru mai multa operativitate).
2. Cand va duceti la AJOFM va cauta in evidentele lor si, daca nu sunteti acolo, va face pe loc un dosar si va ia in evidenta, apoi va da si repartitie.
3. Cei de la Resurse umane stiu cum se face acea lista de locuri de munca vacante.
Buna seara!
Am rezolvat cu repartitia. Am primit o adresa de la firma la care urmeaza sa ma angajez am fost la AJOFM si acolo mi-am facut un dosar (copie CI, copie acte de studiu, adev medicala din care sa reiasa ca sunt apt de munca si cererea pe care o primesti de la ei).
Repartitia este valabila 5 zile de la data emiterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartitie de la a.j.o.f.m ContSters237987 ContSters237987 SINT somer inregistrat si am avut un dosar la un angajator acesta ma chemat sa imi faca angajarea. ANGAJATORUL unde ma angajez ma trimis la A.J.O.F.M sa imi ... (vezi toată discuția)
Repartitie ajofm - absolut necesara? ioanmosincat ioanmosincat Am demisionat de la precedentul loc de munca si m-am angajat la actualul in 1 aprilie. Printre toate documentele necesare la angajare. aici mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Dispozitie repartizare somaj remuspr remuspr Este necesara dispozitie de repartizare in cazul unui contract de munca incheiat cu un pensionar ? Multumesc ! (vezi toată discuția)