avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune pe internet

Buna ziua!

Am gasit diverse firme financiare din strainatate (Franta de exemplu) care ofera credite pe internet.
Am apelat online la acestea pentru a face un imprumut la distanta si mi s-au cerut sa platesc diverse taxe de asigurare, de dosar de imprumut, etc. inaintea de primirea imprumutului, insa de fiecare data cand plateam o taxa. imi mai cereau sa platesc altceva si atunci renuntam pentru ca nu mai aveam bani sa platesc aceste taxe, dar in acest fel ramaneam pagubit..
Cum as putea acum sa recuperez acesti bani?
Ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera banii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:05, 13 Octombrie 2020
Competenta aparține locului unde e sediul fiscal al firmei.
Pentru a se stabili dacă este sau nu înșelăciune in sens penal este necesar a se cunoaște tara unde activează firmele si daca ele exista.
Faptul ca va percep comisioane nu înseamnă in mod automat ca este vorba de înșelăciune.

Daca credeti ca sunteți victima unei infracțiuni puteți depune o plângere penala pentru a se face cercetările legale care se impun.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
100% e escrocherie. Păcat că nu ați dat o minimă căutare pe internet înainte de a le da dvs. bani ca să vă împrumute. Nicio instituție financiară serioasă (bancară sau nebancară) nu cere în avans taxe ca acelea de care ziceți.

Puteți depune plângere, dar să nu vă faceți prea mari speranțe. Mai ales că spuneți că nu-s din România.
In astfel de situații sansele de a mai recupera ceva sunt infime.Pt linistea dvs sufletească faceti o plângere la poliție și așteptați.Incercati sa luati teapa ca o lecție de viață și cu alta ocazie faceti un minim de verificări,cautati pe google etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile acordate, chiar daca nu sunt incurajatoare, insa, asa cum spuneam, nu stiu daca sa o consider o inselatorie, atat timp cat eu nu am mai avut bani pentru plata taxelor de transfer al imprumutului..
Spuneau ca este un transfer SEPA si ca trebuie platit un comision, pt ca este un transfer international..
Deci, nu voi stii niciodata cum ar fi putut sa se termine si pentru cat timp vor mai fi cerut alte taxe..sau nu..

Alte discuții în legătură

Am cerut un imprumut de la o doamna din franta, a spus ca ofera ... Suzi56 Suzi56 Am cerut un imprumut de la o doamna din Franta, a spus ca ofera imprumuturi intre pers fizice si este in colaborare cu banca Franfinance.au cerut mai multe ... (vezi toată discuția)
Bună seara, vin și eu cu un subiect mai complex. am un băiat ... unsimpluom80 unsimpluom80 Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat în vârstă de 24 ani, muncește.. de câteva luni vorbește cu o fata pe internet (asa ... (vezi toată discuția)
Împrumuturi online din afara țării, pentru acordarea cărora se cere o sumă de bani reprezentând analiza dosarului. ce mă sfătuiți să fac? C.Gheorghita C.Gheorghita Buna seara, in urma solicitarii unui imprumut online, am primit un contract in care pe langa conditiile de creditare cerute, pentru a m-i se vira bani in cont ... (vezi toată discuția)