avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Teapa agentie de modelling
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Teapa agentie de modelling

buna seara, as avea nevoie de cateva sfaturi referitor la cazurile in care iti iei "teapa" fiind amagit pe fata de catre escroci si mincinosi care se dau drept agentii de modeling pentru copii, dar de fapt nici nu-ti dai seama si nu realizezi pe moment ca au cerut bani chipurile iti promoveaza copilul si te fura pe fata cu chitante si contracte false. In astfel de cazuri ce ar trebui de facut sa iti recuperezi banii ? Sunt tare dezamagita si frustrata ca mi s-a intamplat chiar mie acest "fraierit" , chiar daca am realizat dupa cateva ore analizand dupa ce am plecat de la acea agentie cum a decurs interviul si gesturile acelor oameni care se bucurau ca au mai amagit inca un "naiv".
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 19:43, 15 Noiembrie 2014
daca ati achitat o suma de bani si ati descoperit o escrocherie, incercati sa faceti o plangere penala.
Va multumesc dna Avocat pt raspuns rapid, dar in cazurile astea sunt agentii fantoma , cum as putea sa fac plangere penala? si daca aceasta agentie va disparea la fel ca o fantoma , am cautat informatii pe net si numai minciuni despre agentie am gasit.



Editat: eliminare optiunea citat
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Trebuie sa aveti grije mare si cu agențiile de renume. Atenție la contracte, daca veti încheia, ptr ca s-ar putea sa aveti surprize ce clauze conțin.
da Dna Avocat , sunt intr-un caz similar foarte proaspat, s-a intamplat ieri 14 noiembrie

Contract s-a incheiat , dar nu definitiv, pt ca ei mai asteapta o suma de bani , ca se poate achita si in rate" ca la banca " si fapul ca insista sa scoti de pe card daca nu ai chash, ei asteapta sau daca nu ii aduci cand incepi sa faci acele albume... dar fapul pe jumatate este consumat , as vrea un sfat in caz ca ma duc la ei si le cer banutii "pierduti" si nu mi-i dau, ce as putea sa fac sa merg mai departe totusi sa-i recuperez ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Ares-3, moderator
Depinde ce scrie in contract. Daca acolo scrie ca trebuie sa achiti un avans iar avansul se pierde daca te razgandesti si ai mai si semnat asa ceva, esti bun de plata. Din experienta mea intelegerea amiabila cu astfel de societati e utopie.
Cititi contractul in primul rand. Verificati daca societatea exista, puteti consulta RC pe recom online sau pe mfinante.
Daca firma nu exista sau vreti sa reziliati contractul si sa primiti avansul inapoi si nu se rezolva amiabil, singura solutie e plangere penala pentru abuz de incredere/inselaciune.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost abordata pe strada de oameni “de specialitate ... alisamarin alisamarin Buna ziua, Am fost abordata pe strada de oameni “de specialitate care imi pot oferi sansa de a ajunge fotomodel” si alte vrajeli de genul. Stiu ca este o ... (vezi toată discuția)
Inselatoria cu bt invest hypo1967 hypo1967 Buna ziua, In legatura cu postarea d-nei Shana Ionescu din 06.06.2023 legata de inselatoria cu reclama apartinand, cica, BT Invest. Si noi am facut ... (vezi toată discuția)
Mi-am luat teapa... Magdys Magdys Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet, și de curând am constatat ca am fost țepuită. Am făcut un contract de amanet pe o perioada de 30 de zile. Iar ... (vezi toată discuția)