avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauză de masă. Obligatorie sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauză de masă. Obligatorie sau nu?

Buna ziua. Îmi poate spune cineva daca pauza de masa de o ora este obligatorie prin lege sau nu? Adică pot renunța să îmi iau pauza și să termin munca la ora 18:00 in loc sa termin la 19:00? Programul meu este de la ora 10:00 la ora 19:00 cu o ora pauză. Și chiar daca lucrez de acasă pentru mine toată ziua este pierdută având în vedere programul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 11 Octombrie 2020
Durata pauzei de masă și momentul acordării acesteia se stabilesc în regulamentul intern al unității, în contractul colectiv de muncă sau în contractul individual de muncă. Pauzele de masă, cu excepțiile prevăzute în regulamentul intern al unității, în contractul colectiv de muncă sau în contractul individual de muncă, nu se includ în timpul de muncă.
Ati fost informata de programul de lucru inainte sa acceptati postul?
Mulțumesc pentru răspuns. Situația e puțin mai complicata. Locul unde își desfășura activitatea firma mea s-a desființat deoarece nu era pe profit. Iar eu și încă o colega muncim acum de acasă până în ianuarie urmând să se deschidă într-un al loc unde o sa avem alt program.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Aveti c.i.m. cu munca la domiciliu sau cu clauza de telemunca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru cristinasergiu cristinasergiu vreau sa stiu cum se poate face ca programul de lucru sa fie de 9 ore , cu pauza de masa de 1 ora inclusa ? Trebuie specificat in contractyul individual de ... (vezi toată discuția)
Pauza legala de masa geminus geminus Buna ziua, as dori sa stiu si eu daca angajatorul poate sa oblige efectiv un angajat la o anumita pauza de masa...de ceva timp ni s-a impus la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)