avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri si dorinta de a ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri si dorinta de a da in ...

Buna seara,

Am si eu cateva nelamuriri si dorinta de a da in judecata ING BANK .
Voiam sa va intreb daca este posibil legal sa faca asa ceva.

Acum 3 saptamani am fost cu mama ( actualul administrator al firmei dupa ce tata a decedat , el fiind inainte administrator) sa actualizam datele la banca.
Ne-a spus verbal ca dureaza 5 zile. In aceasta perioada au mentionat ca nu voi avea acces la cont si la carduri urmand sa ne reemita alte carduri dupa acele 5 zile.
Am tot dat telefon la banca sa urgentez si nimic.. Abia supa vreo 15-17 zile mi-au activat aplicatia online.
Mentionez faptul ca noi ca societate avem activitati online iar platile cu cardul sunt obligatorii.
Sunt aproape 3 saptamani de cand nu am acces la banii din cont deoarece ING nu are casierii iar pentru ca nu am carduri nu am cum sa depun, retrag sau sa platesc nimic.
Deoarece noi avem site si vindem bijuterii, ne-a afectat foarte mult acest lucru.

1. In primul rand trebuia sa platim publicitate la Google si Facebook. de acolo vin 90% din vanzari. A trebuit sa ma imprumut de bani sa pun pe alt card sa pot plati la facebook si google ads.
Daca nu faceam acest imprumut erau pierderi de cel putin 20.000 de lei in vanzari.
2. Comercializand bijuterii , noi am discutat deja cu producatorii din China sa le platim avans pentru a incepe productia. Fiind vorba de mult mai mare cantitate de craciun.. comanda trebuia achitata de acum... deoarece 1 luna timp de productie + 15-20 zile timp de expediere etc.
Eu mi-am luat marja si am vrut sa fac acest lucru din timp .
Fara aceste carduri eu nu am putut sa achit avansul si a trebuit sa ma imprumut din nou ca sa platesc de pe alt card.

Mentionez faptul ca , daca nu plateam de acum.. riscul de a nu-mi ajunge marfa pana de craciun era mare + stresul din aceasta perioada .
Numai din aceasta intarziere, daca nu ma imprumutam sa fac plata din alta parte, exista riscul de a pierde vanzari in valoare de 180.000 de lei conform vanzarilor din anul trecut.

3. Am si card de credit. Eu de obicei puneam banii inapoi sa nu existe dobanzi si refoloseam cardul de credit pentru a avea perioada de gratie . Foloseam acel card pentru marfa si promovare.
Acum nu am putut returna banii in cardul de credit si am cumparat direct cu banii imprumutati. Deci practic ma mai costa in jur de 700 de lei pe luna dobanzile deoarece nu am putut sa ma foslosesc de acest card si nici sa inapoiez suma de bani.
Exemplu: Aveam de cardul de credit 20.000 de lei folositi. Voia m sa returnez 20.000 si sa-i folosesc din nou. In cazut de fata au ramas 20.000 de lei datorie iar eu am platit marfa din alt cont de persoana fizica ( ca aport personal in firma)

Distinsi domni, voiam sa va intreb cum este posibil asa ceva?
Daca nu aveam alte carduri si nu aveam de unde sa ma imprumut aveam pierderile de aprox. 200.000 de lei + imposibilitatea de a plati card de credit + dobanzi.

Intreb si eu... exista posibilitatea de a-i da in judecata pentru aceste prejudicii or trebuia sa le las sa se intample?
La mine ca la mine dar ma intreb... daca eMag avea conturile blocate 3 saptamani si nu mai putea sa-si faca promovare, sa ia marfa etc inaintea craciunului oare ce s-ar fi intamplat??
Nu mai zic de daune morale ( mar efer la stresul de a rezolva cu banii altora aceste probleme si de a nu sti daca mai poti vinde ceva de craciun atata timp cat am un copil mic si o chirie de platit)

Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: alexia11 , utilizator 12:10, 22 Decembrie 2020
S-a dezbatut succesiunea?
dA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire salariu ceu4 ceu4 Buna ziua. Am un credit la o banca. Inb 2010 mi s-a injumatatit salariul, am facut o cerere pentru ca rata lunara sa fie mai mica, dar nu a fost aprobat. In ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii comune lucianavella lucianavella Buna ziua,am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.Am fost casatorit si am locuit in casa socrilor mei, in timpul casniciei am luat un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Ajuti-ma anamariamario anamariamario buna seara.ma numesc ana maria pitulice si as dori sa ma ajutati daca se poate.in aprilie 2007 am luat un credit de nevoi personale de la bancpost pe o ... (vezi toată discuția)