avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde pot contesta decizie Curte de apel de judet
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde pot contesta decizie Curte de apel de judet

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: Povestea pe f scurt:
1. proces incredintare minor la judecatorie de judet;
2. contestat hotarare la curte apel judet - incheiat;
3. unde pot contesta hotararea instantei de la Curtea de Apel de judet ? va multumesc, cu stima
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:33, 12 Octombrie 2020
Daca ati avut dosarul.la.judecatorie ,calea de atac firească era apel care se judecă la tribunal.Pt a va judeca la Curtea de Apel.ar fi trebuit să fie prevazut și calea de atac a recursului dar nu este prevăzută această cale de atac în cazul dvs .Nu mai aveti ce sa atacați hotărârile nu se atacă la nesfârșit...Teoretic exista cai de atac extraordinare dar sansele sunt infime.Mergeti la un av ai discutati mai ales ca nu prea reușiți să explicați corect situația.
Multumesc mult pentru raspuns, da aveti dreptate, a fost dosarul la judecatorie apoi am facut apel la tribunal. din ce am cautat pe internet am inteles ca as putea face recurs la ICCJ in 30 de zile de la decizie. Nu inteleg exact daca trebuie neaparat sa fiu asistat de avocat pentru a putea face cererea. Am voie sa o fac singur, fara avocat? Desigur in masura in care presupun ca voi reusi sa fac treaba asta... Am vorbit cu 3 avocati si mi-au spus ca nu au experienta in asa ceva... nu "se baga...".
Nu aveti cum sa "sariti "de la tribunal la ICCJ,nu aveti calea de atac a recursului în materia respectiva,pierdeți timp si energie degeaba ..Dvs ca si alti justitiabili aveti tendinta sa interpretati legislația după cum v-ar conveni dvs dar din pacate nu functioneaza asa...Procesul respectiv e pierdut,incercati sa faceti un plan pt viitor,o altă strategie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Revizuire - recurs instanta competenta asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-un proces legat de o hotarare care sa tina loc de act autentic . -Proces deschis la judecatoria orasului F ... (vezi toată discuția)