avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Afisarea restanțierilor incalca GDPR?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Afisarea restanțierilor incalca GDPR?

Afisarea restanțierilor incalca GDPR?
Buna seara, îndrăznesc sa mai adresez o întrebare, în urma unei situații cu care ne confruntam:
Afisarea restanțierilor ( nume, prenume, apartament, suma restanta și luni de neplata) incalca normele GDPR?
Administratorul ne-a comunicat faptul ca nu poate sa afișeze aceasta lista deoarece a fost somat de către locatari ( ma refer la cel cu cea mai mare restanta) sa-l sterga centru ca contravine GDPR. Asa este? Și dacă are dreptate, cum ar trebui procedat, pentru a știi fiecare locatar ce restanțieri si ce sume sunt restante?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
AlMaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:34, 14 Octombrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cea mai buna formula de a impaca "capra GDPR" cu varza " informarii corecte la avizier", respectiv lista lunara a cheltuielilor, e ca numele proprietarului sa nu fie trecut, doar numarul apartamentului. E o formula destul de intilnita la majoritatea asociatiilor (cel putin, la mine in oras, asa se procedeaza). Nici pe lista de la interfon nu mai apare numele.

Asa pot vedea si cei din scara respectiva care e situatia la zi a cheltuielilor (cu bune si "rele"), adica se asigura transparenta necesara. Si costica nu mai sare garduri :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri plata miticamanea miticamanea Pentru a convinge pe cei cu restante la intretinere am folosit cam toate metodele de convingere: vorba, somatii de plata, angajamente pentru esalonarea platii, ... (vezi toată discuția)
Probleme afisare intretinere Sharpshooter Sharpshooter Am mai intrebat dar nu m-a lamurit nimeni , am sa rog persoanele cu pregatire juridica sa raspunda doar. Relatez faptele pe scurt cat mai complet posibil: Am ... (vezi toată discuția)
Afisarea cheltuielilor la bloc sneki sneki Buna ziua ! Asi dori sa stiu daca exista un cadru legal sau o cale de atac la afisarea cheltuieliror lunare la bloc. Mai precis eu nu imi doresc sa apara in ... (vezi toată discuția)