avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contopirea pedepselor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contopirea pedepselor

Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Dacă ma poate ajuta cineva. Legat de contopirea pedepselor.
În anul 2012 am comis o infracțiune de proxenetism. Dosarul fiind pe rol dar nefinalizat. În anul 2017 în Anglia am comis aceeași infracțiune, dar mi s-a dat 29 de luni de executare. Am făcut 11 luni apoi m-au eliberat. Anul acesta s-a dat sentința din dosarul din 2012. Am primit 5 ani. Ce se întâmplă dacă contopesc pedepsele? Ce se scade? Ce se adaugă?
Mulțumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Clătite americane 1 , utilizator 16:50, 15 Octombrie 2020
Nu va avantajeaza considerabil sa faceti o recunoastere de hotarare straina.
Intrucat, desi fapta din ro e savarsita pe vechiul cod penal, se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni din noul cod, intrucat fapta din anglia e din 2017 si atunci, se mai adauga la cei 5 ani o treime din 29 de luni si se scade ce ati executat, deci tot pe acolo sunteti. In jur de o luna castigata.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
Duca Oana, Avocat
Presupun ca este mai în avantaj sa îmi fac normal sentința și sa nu fac contopire. Sentința aceasta fiind recunoscuta ca fiind prima abatere., prima sentința de orice fel...

Duca Oana a scris:

Intrucat, desi fapta din ro e savarsita pe vechiul cod penal, se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni din noul cod, intrucat fapta din anglia e din 2017 si atunci, se mai adauga la cei 5 ani o treime din 29 de luni si se scade ce ati executat, deci tot pe acolo sunteti. In jur de o luna castigata.

Oricum va mulțumesc anticipat pentru răspuns. Multa sanatate

Clătite americane 1 a scris:

Presupun ca este mai în avantaj sa îmi fac normal sentința și sa nu fac contopire. Sentința aceasta fiind recunoscuta ca fiind prima abatere., prima sentința de orice fel...

Duca Oana a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopire pedepse letty_2009 letty_2009 buna ziua. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine intr-un caz concret de contopire pedepse? 10 oct 2004-talharie pedeapsa definitiva 7 ani-executat 5 ani si ... (vezi toată discuția)
Transfer roman condamnat in strainatate si computare pedepse avylex avylex Buna ziua! Va rog tare mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Doresc sa stiu daca se poate face 100% computarea pedepselor sa stiu daca se merita sa se ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor zeceluni zeceluni Salut, Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste contopirea unor pedepse! Mentionez ca este vorba de 3 condamnari, iar toate faptele sunt concurente: 1- ... (vezi toată discuția)