avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer post contractual
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer post contractual

Bună seara!
Aș vrea să mă transfer pe un post contractual de la o instituție publică la alta.
Întrebarea mea este dacă angajatorul de la care vreau să plec poate refuza să îmi acorde transferul.
Și ce pot face eu în această situație.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
korynutza1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 9 Noiembrie 2020
Bună seara!
Vreau să mă transfer la cerere dintr-o instituție publică la alta.
Întrebarea mea este: mă transfer de pe un post contractual pe altul.Conteaza și denumirea postului sau doar tipul lui(contractual)(la actualul loc de muncă sunt încadrată că secretar,iar la noul loc de muncă nu există această încadrare de secretar).
Mulțumesc!
Transferul se realizează pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent.

In speta, postul pe care urmeaza sa va transferati are atributii de secretar?
Nu are atribuții de secretar,dar este tot un post contractual.
Noul post trebuie să aibă neapărat atribuții de secretar, altfel nu mă pot transfera?
Postul similar reprezintă un post de acelaşi nivel ierarhic – de execuţie, respectiv de conducere – din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, care implică aceleaşi condiţii de studii, acelaşi/aceeaşi grad/treaptă profesională, după caz, ţinând cont de vechimea în funcţie sau vechimea în specialitate.

Postul echivalent reprezintă postul cu aceeaşi denumire, din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, care implică aceleaşi cerinţe ale postului, prevăzute în fişa postului în care se realizează transferul.
Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca lucrez pe 4 ore la stat perioada determinata se poate să ... Ciubotă Ecaterina Ciubotă Ecaterina Daca lucrez pe 4 ore la stat perioada determinata se poate să mă transfer la o altă instituție de stat pe 8 ore perioada nedeterminata că ... (vezi toată discuția)
Transferul În sistemul de ÎnvĂȚĂmÂnt Ileana popa Ileana popa Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu mai multe precizări legate de transferul de pe un post de administrator de patrimoniu pe un post de secretar, la ... (vezi toată discuția)
Transferul între instituții publice în 2018 Artemiza Bcuculeu Artemiza Bcuculeu Bună ziua. Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede la art. 32, că ocuparea unui post vacant în sistemul bugetar ... (vezi toată discuția)