avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un elev poate beneficia in acelasi timp de bursa de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un elev poate beneficia in acelasi timp de bursa de merit, de bursa de studiu si de bursa de ajutor social?

Un elev poate beneficia in acelasi timp de bursa de merit, de bursa de studiu si de bursa de ajutor social?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Maria Patru , utilizator 06:55, 16 Octombrie 2020
Ordin nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat
(1) Un elev nu poate primi două burse simultan, dar are dreptul să opteze pentru cea cu valoare mai mare sau care se acordă pentru o mai mare perioadă de timp.

(2) Prin excepție de la alin. (1), elevii care beneficiază de burse de studiu pot primi și burse de performanță sau burse de merit. De asemenea, elevii cu cerințe educaționale speciale pot obține bursă de studiu/merit/performanță, indiferent dacă beneficiază și de o măsură de protecție socială.

(3) Elevii care se încadrează în prevederile alin. (2) și care au dreptul să primească atât bursă de performanță, cât și bursă de merit, trebuie să opteze pentru una din acestea, putând să o aleagă pe cea cu valoare mai mare sau acordată pentru o perioadă de timp mai mare.

(4) Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Un elev poate beneficia in acelasi timp de bursa de merit, de ... Petru10 Petru10 Un elev poate beneficia in acelasi timp de bursa de merit, de bursa de studiu si de bursa de ajutor social? (vezi toată discuția)
Scoala de arte (subord. cons. jud.)- stabilire burse de ajutor social hajnyci hajnyci Buna ziua, O scoala de arte din subordinea consiliului judetean realizeaza diferite cursuri contra-cost elevilor. Scoala prin consiliul de administratie ... (vezi toată discuția)