avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuință mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuință mixta

Buna seara,

Dacă înființez PFA, iar pentru sediu fac un contract de comodat cu o persoană fizica în care precizez că îi folosesc doar o camera din casă cum se recalculează impozitul locuinței? Totalul impozitului o să fie reprezentat de impozitul rezidential al proprietarului pe partea de casa rămasă plus impozitul nerezidential pe camera pe care o folosesc eu? Amândoi plătim partea noastră de impozit sau cineva plătește ambele părți? Valoarea casei la care este calculat impozitul nerezidential rămâne aceeași ca și la cel rezidential?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:46, 16 Octombrie 2020
Datoria referitoare la impozitul pe cladire este in totalitate a proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camere in locuinta proprie, impozit cladire, autorizare IonutAndreiB IonutAndreiB Salutari Am o situatie mai complicata la care v-as ruga sa ma ajutati. Sunt titularul unui PFA care are ca activitate turismul, adica cod CAEN 5590 \"Alte ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casă propietar persoana juridica - chirias persoana fizica RaduNNN RaduNNN Buna ziua, Detin o garsoniera intr-un bloc de apartamente finalizat in 2015, pe persoana juridica. Locuinta este inchiriata unei persoane fizice, cu ... (vezi toată discuția)