avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vânzare/cesiune firma As dori sa vând firma unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vânzare/cesiune firma As dori sa vând firma unui prieten însă ...

Vânzare/cesiune firma

As dori sa vând firma unui prieten însă acesta a fost în trecut condamnat pentru uz de fals și înșelăciune.

Pedeapsa a fost executată în urmă cu 6 ani,dar nu este reabilitat pt.ca nu a plătit prejudiciul..și cred că nu va fi până nu va plăti.

Poate cumpăra de la mine firma ?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 15:43, 17 Octombrie 2020
Pana nu se reabiliteaza nu, pentru ca trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in fata ONRC ca nu a fost condamnat.
Pai reabilitarea șterge trecutul? Că nu inteleg

Duca Oana a scris:

Pana nu se reabiliteaza nu, pentru ca trebuie sa dea o declaratie pe proprie raspundere in fata ONRC ca nu a fost condamnat.


Reabilitarea inlatura interdictiile, incapacitatile, decaderile stabilite prin hotarare judecatoreasca.
Art. 6 Legea 31/1990.
(1) Semnatarii actului constitutiv, precum şi persoanele care au un rol determinant în constituirea societăţii sunt consideraţi fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracţiuni de corupţie, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege.

Daca hotararea de condamnare se refera la vreuna dintre acestea, trebuie sa se reabiliteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmă Silviulucian Silviulucian Dacă am fost condamnat pentru evaziune fiscală, pot să îmi înființez PFA? (vezi toată discuția)
Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am ... Pavelflorin50 Pavelflorin50 Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am fost condamnat cu inchisoare cu suspendare, cauza furt de electricitate? (vezi toată discuția)
Preluare srl Crisb68 Crisb68 Buna ziua,as dori sa preiau un srl cu o autorizatie taxi.Problema este ca eu inca nu sunt reabillitat,am avut o condamnare cu suspendare 1 an in anul 2016 la ... (vezi toată discuția)