avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vama intrare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vama intrare

vreau sa stiu daca se poate intra cu buletin italian in romania deoarece cel romanesc a expirat:(
Trebuie sa prezentati actul de identitate romanesc deoarece sunteti cetatean roman (doar daca nu aveti dubla cetatenie).
Oricum, chiar daca a expirat ramane actul dv si – probabil – veti primi amenda pentru ca nu v-ati ingrijit sa actualizati actul (dar de intrat, intrati).
Pe de alta parte, e posibil sa nu va controleze la intrare – mai ales daca circulati cu un auto inmatriculat in Italia.
La intrare in Romania, se controleaza toate actele de identitate, pentru ca nu suntem in spatiul Schengen, si pe mine ca am nr. de bihor si sunt din Oradea, si pe mine ma controleaza.


Si da poti intra cu buletin italian fara probleme, si poti intra si cu pasaport romanesc/italian fara probleme.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Intrare in romania copil cu dubla cetatenie clabi clabi fetita mea de 7 luni are dubla cetatenie romano italiana (noi fiind romani si sotul avand si cetatenia italiana). putem circula cu fetita in Romania si retur, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si declararea copilului in romania miky_handy miky_handy Buna ziua!eu sunt cetatean roman,traiesc in italia si am un copil cu un italian,nu suntem casatoriti.ce acte imi trebuie si unde sa ma duc sa declar copilul in ... (vezi toată discuția)