avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ...

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca este cel care mi-a pus superglue in butucul usii. Camera se pote monta doar indreptata spre usa mea! Poat avea probleme, neavand semnatura celui banuit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:58, 18 Octombrie 2020
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_552...
Hotararea finala este a asociatiei de proprietari. Majoritatea decide la vot.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca persoana fizica , pentru uz domestic, ca sa va supravegheati strict intrarea in proprietatea individuala, nu aveti nevoie de nici o autorizatie, nici un acord. Asta este in concordanta cu ce spune autoritatea in materie, ANSPDCP (la rubrica de intrebari si raspunsuri) :
12. Când nu se aplică Regulamentul (UE) 2016/679?

Regulamentul (UE) 2016/679 nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:

- în cadrul unei activități care nu intră sub incidența dreptului Uniunii;
- de către statele membre atunci când desfășoară activități legate de politica externă și de securitatea comună a Uniunii;
- de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice;
- de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora; acestea sunt reglementate de Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului.
[ link extern ]

Activitate exclusiv personala sau domestica inseamna ca nu aveti voie sa difuzati in spatiul public, fie el si online, sau sa aratati tertilor, imagini de pe camera dvs. video, de supraveghere.

Altfel, veti intra sub incidenta normelor GDPR si puteti fi amendat:
www.avocatnet.ro/articol_518...

Cristian0711 a scris:

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca este cel care mi-a pus superglue in butucul usii. Camera se pote monta doar indreptata spre usa mea! Poat avea probleme, neavand semnatura celui banuit? Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere de supraveghere remuspr remuspr Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Camera-vizor Dan Stroescu Dan Stroescu As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin două camere ip chinezești, care au aplicație ... cristiete cristiete Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, ... (vezi toată discuția)