avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare camere de supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare camere de supraveghere

Pot instala camere de supraveghere în curtea casei pentru a vedea dacă am musafiri nepoftiți când nu sunt acasă ? Dar în parcarea blocului unde locuiesc pentru a-mi supraveghea mașina ? Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
remuspr, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:12, 20 Noiembrie 2020
ANSPDCP, autoritatea in domeniul GDPR, scrie asa:
[ link extern ]
"12. Când nu se aplică Regulamentul (UE) 2016/679?

Regulamentul (UE) 2016/679 nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal:

- în cadrul unei activități care nu intră sub incidența dreptului Uniunii;
-de către statele membre atunci când desfășoară activități legate de politica externă și de securitatea comună a Uniunii;
-de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice;
-de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora; acestea sunt reglementate de Directiva (UE) 2016/680 a Parlamentului European și a Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, depistării, investigării sau urmăririi penale a infracțiunilor sau al executării pedepselor și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Deciziei-cadru 2008/977/JAI a Consiliului.

Dvs. va incadrati la al treilea caz. Cel mai simplu e sa instalati in propria curte, avind in vedere 2 lucruri:
- spatiul supravegheat sa fie strict proprietatea dvs.
- sa nu difuzati in spatiul public imagini inregistrate in proprietatea dvs.(cel mai important lucru, adica scopul sa fie unul strict domestic)

La bloc e aproape acelasi lucru, numai ca strictetea modului in care trebuie sa gestionati inregistrarile e mai mare, puteti surprinde mult mai usor alte proprietati, persoane.

Subiectul a fost discutat si de redactorii acestui site:
www.avocatnet.ro/articol_517...
www.avocatnet.ro/articol_518...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)
Camera-vizor Dan Stroescu Dan Stroescu As vrea sa montez in dreptul usii de intrare in apartament un sistem care cuprinde un senzor de mișcare care aprinde niste leduri plus un telefon vechi care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dețin două camere ip chinezești, care au aplicație ... cristiete cristiete Bună ziua, dețin două camere IP chinezești, care au aplicație pe telefon și slot de card pentru înregistrare. Ele nu au card, le folosesc doar ca vizor, ... (vezi toată discuția)