avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintarea unui PFA CAEN 8559
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintarea unui PFA CAEN 8559

Buna ziua!
As avea nevoie de cateva informatii cu privire la infiintarea unui PFA pe codul caen 8559. Am infiintat recent pfa-ul si as avea nevoie de cateva lamuriri.
Este necesara detinerea unui chitantier sau a unei case de marcat ?
De ce registre speciale am nevoie la sediul unde imi desfasor activitatea, inafara de Registrul unic de control de la ANAF?
Orice informatie mi-ar fi utila. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:04, 22 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesara detinerea unei case de marcat. Celelalte registre in afara celui precizat de dumneavoastra, le veti tine la sediul pfa.
Multumesc de lamurire!
Imi puteti da cateva detalii despre registre? Macar sub ce denumire se gasesc, sa le ppt cauta si de unde le pot achizitiona?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
george-neagu a scris:

Este necesara detinerea unei case de marcat. [...]


OG 28/1999, actualizata, art. 1, alin (1), se refera la servicii efectuate direct catre populatie, ceea ce presupune ca beneficiarul este anonim. Cred ca in situatia descrisa mai sus, unde se intocmeste un contract, se poate face factuara, fara a fi nevoie de casa de marcat.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Registrele necesare in cazul unui pfa sunt: registrul jurnal de incasari si plati si registrul inventar. Astea doua le puteti lua cu factura de pe la centrele care vand imprimate tipizate. Va mai trebuie sa redactati si un registru de evidenta fiscala pe care il faceti pe calculator, il listati si il puneti la dosarul cu actele contabile din anul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre pfa Ofelia72 Ofelia72 Bună dimineața. În 6 august am înființat un PFA. Am depus declarația unică, dar nu știu ce trebuie să fac în continuare în legătură cu ANAF-ul? ... (vezi toată discuția)
Registre pentru pfa Mariana1967 Mariana1967 Am infiintat un PFA , as vrea sa stiu de ce registre am nevoie pentru a fi in legalitate. Multumesc. (vezi toată discuția)
Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)