avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit trecerea de la societate platitoare pe profit la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

trecerea de la societate platitoare pe profit la microintreprindere cu impozit de venit

Salut.
In noiembrie 2009 mi-am infiintat o firma srl platitoare de impozit pe profit si neplatitoare de tva.
vreau sa trec aceasta firma la microinteprindere cu profit pe venit.
se poate?
mentin sa precizez ca firma are activitate dar nu are nici un angajat.
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:30, 6 Ianuarie 2011
Buna seara
Este vorba despre un proiect ; deocamdata nu este nimic oficial si nu exista pe site-ul ministerului de finante un astfel de proiect publicat pentru dezbatere publica, dupa cum prevede legea .
Este probabil sa fie doar niste declaratii al caror sens nu il pot aprecia .
Conditia de care ati amintit a fost valabila in vechea legislatie .
Se pare ca a fost aprobata legeacu 3%. Eu asa inteleg din OUG 117 [ link extern ] /
Daca da, imi puteti raspunde la intrebarile anterioare?
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
vladonne, utilizator
Pt. @vladonne

Da s-a aprobat introducerea impozitului de 3% pe veniturile microintreprinderilor.
Da, puteti sa optati pentru impozitarea cu 3%. Trebuie sa completati declaratia 010 si sa o depuneti pana pe 30.01.2011. Veti beneficia de aceasta facilitate incepand cu 01.01.2011. Optiunea nu atrage automat un control al fiscului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe venit si impozitul pe profit ? distribution distribution Buna ziua! Imi puteti explica cum se calculeaza impozitul pe venit, impozitul pe profit si dividendele? Sa luam un exemplu pentru a putea intelege mai ... (vezi toată discuția)
Recomandare impozitare vood0o vood0o Mi-am depus azi cererea de inregistrare a companiei la ONRC,un SRLD, si am fost intrebat ce tip de impozitarea aleg : pe profit sau impozitare ... (vezi toată discuția)