avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un spatiu comercial la parter de bloc , în care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un spatiu comercial la parter de bloc , în care vreau să ...

Am un spatiu comercial la parter de bloc , în care vreau să deschid un fast food .Pentru autorizare este nevoie de un coș de evacuare a mirosului și fumului.De unde se ia aprobare pentru amplasarea cosului de fum ?
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2020
Ana Cloanda, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 13:49, 21 Octombrie 2020
De la asociatie, pentru ca o sa amplasati acest cos pe fatada.
De la asociatie, pentru ca o sa amplasati acest cos pe fatada.

Asociatiile de proprietari nu detin autoritatea si competenta sa elibereze autorizatii
Asociatia de proprietari poate prin hotararea adunarii generale a participantilor la adunarea generala sa dispuna hotarare de acord de principiu pentru modificat aspect parte comuna condominiu
Autorizatia necesara instalarii cos fum il obtineti de la comisariatul garzii de mediu in baza proiectului tehnic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima data trebuie sa obtineti avizul de la asociatie, dupa aia va autorizati, intrebati la primarie.
De la asociatie va trebuie mai multe documente, conform :
Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane. (3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! doresc sa înființez un restaurant , catering la ... ionut898 ionut898 Buna ziua!! Doresc sa înființez un restaurant , catering la parterul unui bloc de 6 nivele. Ma intereseaza ca inainte sa închiriez locatia si sa investesc o ... (vezi toată discuția)
Bună. am o întrebare, dacă doresc sa activez pfa pentru a ... Andrydeea Andrydeea Bună. Am o întrebare, dacă doresc sa activez PFA pentru a aplica gene false, dar as dori sa pot face asta de acasă. Specific ca este un apartament la ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)