avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contributii pensionar angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contributii pensionar angajat

Ce contributii se platesc pentru un pensionar, angajat cu CIM pe perioada nedeterminata, cu norma intreaga? Care este cel mai avantajos contract care se poate incheia?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
SALVIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: SALVIA , utilizator 17:00, 27 Octombrie 2020
Se retin toate contibutiile ...
Inclusiv somaj?!
Contributia pentru somaj nu se mai plateste .... Din contribuţia asiguratorie pentru muncă încasată la bugetul de stat se distribuie lunar, până la sfârşitul lunii în curs, o cotă de:
a) 15%, care se face venit la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale constituit în baza Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, cu modificările ulterioare;

b) 20%, care se face venit la Bugetul asigurărilor pentru şomaj;

c) 5%, care se face venit la Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale;

d) 40%, care se face venit la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru plata concediilor medicale;

e) 20%, care se face venit la bugetul de stat într-un cont distinct.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuția asiguratorie de munca andregh andregh Buna ziua, Unui pensionar cu CIM cu timp parțial i se oprește 2,25% ? (vezi toată discuția)
Cas Univ Univ Buna ziua, Imi puteti spune, va rog in procente care este contributia angajatorului la stat pentru CAS, ASS, si partea de SOMAJ? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Impozit pentru pfa cu angajati IrinaMona IrinaMona Buna seara. Asi dori sa stiu ce imopizite trebuie sa plateasca o P.F.A. care are angajati? (vezi toată discuția)