avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare creanta de la o firma in insolventa - ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare creanta de la o firma in insolventa - art.1856

Buna ziua,
compania noastra are de recuperat o suma de bani de la o companie care a inceput procesul de insolventa. Suma pe carte noi ar trebui sa o incasam de la debitor provine din prestarea unor servicii la constructia unui bloc, pe baza unui contract de subantrepriza.

Daca firma debitoare, in proces de insolventa, mai are de incasat bani de la beneficiarul blocului, noi am putea cere incasarea datoriei pe baza art.1856 din Codul civil ?
Mentionez ca, creanta noastra provine dinainte de a incepe procesul de insolventa.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
natura1, utilizator
Cel mai recent răspuns: natura1 , utilizator 12:57, 26 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
Nu puteti reupera creanta pe o actiune de drept comun. Toate aceste actiuni se suspenda pe perioada insolventei.
Va trebui sa va inscrieti la masa credala, in procesul de insolventa.

Legea nr.85/2004:
Art.75
(1) De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acțiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanțelor asupra averii debitorului. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenței, prin depunerea cererilor de admitere a creanțelor.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Suntem deja inscrisi la masa credala.
Daca antreprenorul general a incasat banii pt lucrarea la care noi am fost subantreprenori dar nu ne-a platit, ce optiuni avem pt a ne recupera creanta, dupa ce a inceput procesul de insolventa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau inscriere la masa credala? ddianna ddianna Buna ziua, In calitate de creditor, am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie de drept, in ceea ce priveste un debitor impotriva caruia, intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma intrata in faliment eugen82 eugen82 Am reluat un proces suspendat acum 3 ani, in care sint reclamant iar piritii sint doi in solidar dintre care unul este o firma. Este o actiune in pretentii. ... (vezi toată discuția)