avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trebuie sa tin registru de incasari si plati la un PFI?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trebuie sa tin registru de incasari si plati la un PFI?

Buna ziua. Mi-am deschis de curand un PFI, dupa ce in trecut am mai avut unul pe care l-am inchis. Utilizez acest PFI pentru a putea desfasura activitatea de broker in asigurari. Intrebarea mea este daca trebuie sa tin un registru de incasari si plati? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:53, 28 Octombrie 2020
Da. Si sa completati anual, pagina de registrul de evidenta fiscala in baza careia treceti valorlie in declaratia unica pentru inchiderea anului fiscal.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Mulțumesc! Si inca ceva: va spuneam ca am mai avut un pfi tot in domeniul asigurarilor pe care l-am inchis, apoi l-am deschis pe acesta. La anul cand fac declarația unica trec incasarile de pe ambele pfi uri pe aceeasi declaratie sau fac doua declaratii?
Nu. Dupa inchiderea din acest an a primului, depuneti si declaratia unica de inchidere definitiva pentru cele cateva luni din 2020 si gata. Apoi tot in acest an veti depune declaratia unica cu estimatul pentru lunile din an la al doilea. Iar la anul, inchiderea anului 2020 doar la al doilea si estimatul pentru 2021.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit pfa Ionatan Roman Ionatan Roman Buna ziua! Mi-am deschis un PFA si sunt chiar la inceput. As avea cateva intrebari: cum platesc impozitul pe venit? Se plateste anual/trimestrial? Ati putea sa ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa ionela11 ionela11 Contabilitate PFA Buna ziua...am urmatoare situatie...un PFA care a avut activitatea suspendata pe 2 ani de zile pentru concediu crestere copil. Si-a reluat ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la un pfa in domeniul educațional Magda77? Magda77? Eu am un PFA in domeniul educațional și am contract de colaborare cu un centru after Scholl finanțat de către primărie . Astfel că eu prestez servicii ... (vezi toată discuția)