avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, am lucrat la uzina Tractorul Brasov in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, am lucrat la uzina Tractorul Brasov in perioada 1980-1995 ...

Buna ziua, am lucrat la uzina Tractorul Brasov in perioada 1980-1995 ca electrician montator masini unelte si agregate.Am dreptul la grupa? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
AdyTractorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 8 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti beneficia de grupa de munca numai daca fostul angajator locul de munca erau incadrate in grupa de munca si dvs ati fost nominalizat/a prin document intern al firmei ca beneficiar de grupa de munca.

In carnetul de munca ar trebui sa se regaseasca mentiuni cu privire la activitatea desfasurata in grupa de munca . In caz contrar, adresati-va societatii care detine arhiva intreprinderii Tractorul Brasov, respectiv Archivit SRL – Popeşti Leordeni.
[ link extern ]
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Deja am trimis documentele necesare la Archivit SRL-Popești-Leordeni si aștept adeverința. Am o alta întrebare daca îmi permiteți. In cazul in care beneficiez de grupa, sa spunem(ex) de 3 ani asta înseamna ca pot ieși la pensie in loc de 65 de ani la 62 de ani? Dar cu cați ani de vechime? Menționez ca am 57 de ani. Va mulțumesc anticipat.
Vedeti art.55 alin.1 lit.a si b din Legea 263/2010
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Soția mea petruse Iordan ă lucrat la uzinaT rdactorul brașov în perioada 1978-1988 la secția t32 turnătorii de fontă preparare si fprmare ca mucitoare necalificata pe banda de alimentare cu material necesar formelor de turnare.de ce în carnetul de munca nu i sa trecut grupa a-1-a de munca scriptic în prezent i sa trecut grupa-2-de munca ce putem face în cazul acesta va multumesc cu respect domnul avocat.
În carnetul de munca are grupa -2-de munca in loc de grupa -1-de munca
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
petruse@1954, utilizator
1. Cand incetat c.i.m. la Tractorul Brasov de ce nu a intrebat de ce are mentionata grupa -2-de munca in loc de grupa -1-de munca .... nu avem noi de unde sa stim de ce s-a procedat astfel.

2. Daca i s-a trecut grupa a II-a , atunci inseamna ca activitatea desfasurata se incadra in aceasta grupa.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta calcul pensie de la tractorul, brasov viorelada viorelada Bună ziua, vă rog să îmi spuneți de unde pot scoate adeverințele necesare pensionarii-grupa a II - a,sporuri-având în vedere ca am lucrat la Tractorul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am lucrat la uzina tractorul brașov în perioada ... Baciu Virginia Baciu Virginia Bună ziua am lucrat la Uzina Tractorul Brașov în perioada 1981-1983 că frezor.Cum pot să obțin o adeverință cu perioada lucrată.Am lucrat la o ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona dupa noua lege care va intra in vigoare dupa promulgare ? DrHOOK. DrHOOK. Buna ziua! Revin cu o intrebare pentru a obtine un raspuns in legatura cu pensionarea dupa noua lege care va intra in vigoare dupa promulgare si dupa ce va fi ... (vezi toată discuția)