avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Întrebare: Sunt pensionara la limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Întrebare: Sunt pensionara la limita de vârsta. ...

Buna ziua,
Întrebare:
Sunt pensionara la limita de vârsta. Sunt născuta in Octombrie 1951. Stagiul complet este de 27 ani si 10 luni. Eu am cotizat 26 ani si 5 luni
Prin aceasta ordonanța eu am posibilitatea de a cumpara vechimea de 1 an si 5 luni pentru a avea stagiul complet de cotizare?

Noua lege cu aplicare din 1 sept 2021 prevede cumpărarea de vechime in cazul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 28 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensionarii nu pot cumpara vechime in munca.
Nici nu se merita acest lucru.
Potrivit actualelor prevederi, nu aveti posibilitatea de a incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru a cumula stagiu de completare .... ".. persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale."

Incepand cu 01.09.2021,puteti face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? ... Birnau Nicoleta Birnau Nicoleta Bună seara! Va rog frumos, as putea sa ma pensionez anticipat? Am 25 ani în câmpul muncii și 55, 5 ani virsta! Va mulțumesc! Exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)