avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... In urma cu o luna , o cunostinta, imputernicit vinde ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

In urma cu o luna , o cunostinta, imputernicit vinde un apartament. ...

In urma cu o luna , o cunostinta, imputernicit vinde un apartament. Doreste sa transfere banii in contul beneficiarului in canada. Banca ii comunica ca aceasta tranzactie o poate efectua doar prin intermediul aplicatiei. Descarca aplicatia si nestiind sa o foloseasca omite ultima parte din contul beneficiarului. Banca accepta transferul, face schimbul valutar leu-dolar canadian si trimite banii( unde nici dansii nu stiu ). Dupa 7 zile observa greseala, fac schimbul dolar - leu, aplica comisioane si alimenteaza contul imputernicitului. Suma pierduta in urma schimburilor si a comisioanelor bancare : ~ 20 000 lei. Banca nu isi asuma nici o vina. Intrebarea este: La infiintarea aplicatiei banca nu trebuia sa se asigure daca un cont este completat gresit sau nu?
Cel mai recent răspuns: victoria teo , utilizator 16:56, 4 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banca accepta transferul, face schimbul valutar leu-dolar canadian si trimite banii( unde nici dansii nu stiu ). Buna asta!
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator
In cazul in care contul a fost scris incomplet, banii raman undeva in banca. Persoana care a facut "greseala" trebuie sa faca o solicitare la banca pentru remedierea situatiei. Deoarece contul beneficiar completat nu este valid, banii ar trebui sa se intoarca in contul destinatar in cca 30 de zile. Trebuie sa existe o solutie. Mergeti si insistati la banca, pana gasiti un angajat care sa va ajute. Noi ne-am confruntat cu o situatie similara. Sotul meu trebuia sa-mi faca un transfer bancar si, din greseala, la beneficiar a completat tot numarul lui de cont. Dupa 30 de zile banii i-au revenit in cont. Ce ma surprinde pe mine, in acest caz, este faptul ca aplicatia a dat voie sa plece banii din cont in conditiile in care numarul de cont a fost completat gresit. Ar fi trebuit sa dea un mesaj de eroare. Deci, inseamna ca este ceva in neregula cu aplicatia. Asa ca, insistati!!!
@mosu In orice banca se stie in orice moment in ce cont se afla oricare leu/dolar/euro/etc. Contacteaza o casa de avocatura si du-te peste ei, e loc de mancat o paine alba! Ce zic eu paine, cozonac!
Din textul intrebarii rezulta ca banii s-au intors, iar cei 20000 sunt comisioanele de schimb valutar, banca corespondenta si banca destinatarului; banuiesc ca fiind vorba de un imobil vandut suma obtinuta a fost mare, deci comisioanele s-ar putea sa fie corecte si nu cred ca banca poate fi gasita vinovata pentru contul gresit.

Daca e vorba de o saptamana s-ar putea sa nu fi ajuns banii in Canada si ar merita sa vedeti exact din ce se compune suma de 20000 (eu am avut o situatie la fel de neplacuta desi nu am gresit nimic, lei transformati in USA$ si trimisi intr-un cont de USA$ au fost ... pierduti vreo 3 saptamni si au ajuns intr-un final la beneficiar sub forma de dolari canadieni!)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
victoria teo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie in canada dascalescue dascalescue Desi am o decizie de pensie nu pot primi banii prin transfer international in Canada din cauza faptului ca Banca mea Banca Scotia nu are IBAN. Are numai ... (vezi toată discuția)
Plata electronica in cont gresit Pantilie Pantilie Buna dimineata. As vrea sa stiu daca cineva imi poate da o mana de ajutor? Problema mea e ca anul trecut am mers la un ghiseu la .... Olimpia si am rugat-o pe ... (vezi toată discuția)
Problema cu banca transilvania ion_cristian73 ion_cristian73 Buna ziua, Incepand de anul trecut din 2017 am facut diverse operatiuni pe un cont bancar de euro Banca Transilvania adica trimitere si incasare euro cu un ... (vezi toată discuția)