avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer pensie in Canada
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer pensie in Canada

Desi am o decizie de pensie nu pot primi banii prin transfer international in Canada din cauza faptului ca Banca mea Banca Scotia nu are IBAN. Are numai SWIFTdar Casa nationala de pensii cere in plus de SWIFT si IBAN. Ce pot face
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:40, 30 Martie 2017
Cum se poate transfera o pensie în străinătate?
Procedura de transfer a drepturilor de pensie in strainatate presupune următoarele:

1. deschiderea unui cont la orice bancă de pe teritoriul statului de domiciliu (nu este necesară deschiderea contului la o bancă apartinând Grupului Citi, dar această optiune poate conduce la achitarea unor taxe de transfer bancar mai reduse);

2. comunicarea detaliilor bancare (adresa completă a beneficiarului, denumirea si adresa băncii beneficiarului, codul SWIFT/BIC al băncii beneficiarului, acolo unde e cazul, precum și numărul de cont internațional bancar) către instituția plătitoare (casa teritorială de pensii in evidența căreia se află dosarul de pensie) prin intermediul declarației de transfer.

Declarația de transfer in străinătate a drepturilor cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii, insoțită de documentul care confirmă detaliile bancare și de copia actului de identitate al titularului care atestă domiciliul său actual se pot depune direct de catre titularul drepturilor sau prin mandatar desemnat cu procură specială în acest sens, la sediul casei teritoriale de pensii in a cărei evidență se află dosarul de pensie. De asemenea, aceste documente pot fi expediate cu poșta, la sediul casei teritoriale de pensii sau prin e-mail (scanate) transmise la adresa electronică oficială a casei teritoriale de pensii, postată de instituția menționată pe site-ul acesteia.

Sursa:

[ link extern ]

Gasiti toate informatiile in aceasta sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie de incapacitate de munca in uk ancamaria1000 ancamaria1000 imi puteti recomanda un avocat roman in uk,ma intereseaza cum imi pot transfera pensia de incapacitate de munca in acest stat. (vezi toată discuția)
Unde primesc pensia? Toni98 Toni98 Sint deja pensionar dar doresc sa plec la fiica mea in strainatate pentru o perioada mai lunga. Nu mai am rude in tara. Pensia o primesc in cont bancar. Dar ... (vezi toată discuția)
Transfer pensie dina2015 dina2015 Se poate transfera pensia din Romania direct in SUA? Daca transferul este posibil, am vrea o informatie; la cine sa ne adresam, ce formulare trebuiesc ... (vezi toată discuția)