avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. O batrana mi-a facut act de donatie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. O batrana mi-a facut act de donatie cu clauza de intretinere, ...

Buna ziua. O batrana mi-a facut act de donatie cu clauza de intretinere, pentru apartamentul sau, iar fiul sau este uzufruct viager. Fiul doamnei este cel care a dorit si a facut sa se intample acest lucru, punand presiuni pe mine si spunandu-mi ca nu trebuie sa fac nimic fiindca se va ocupa el de mama lui . Cu toate acestea i-am vizitat cam de doua ori pe saptamana, le-am dus mancare, medicatie etc. Toate bune pana intr-o zi cand fiul doamnei imi propune sa ma marit cu el pentru bani, eu refuz iar dupa aceea amandoi cauta pretexte sa nu ma mai primeasca la ei in casa, spunand ca nu au nevoie de nimic, sau ca au musafiri. Apoi mi-au marturisit ca sunt suparati pe mine dar nu au vrut sa imi comunice cauza, m-au evitat total. M-am trezit acum cu notificare de la executorul judecatoresc cum ca doamna doreste revocarea actului de donatie fiindca nu am respectat clauza de ingrijire, si ca vrea sa rezolvam pe cale amiabila la notar. M-am interesat si singura cale amiabila este sa ii donez inapoi apartamentul, dar sub nicio forma nu voi plati eu un astfel de act, mai ales pentru ca m-a acuzat pe nedrept. Ce este de facut in acest caz? Am pierdut un an cu acesti oameni.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
BigB, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:41, 2 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
oricum ati facut prost actul, asa ca mai bine scapati de ei.
propuneti-le sa donati inapoi si sa platesca ei actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare apartament cu drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata, a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)
Renunțare la apartament MRRG MRRG Buna ziua. Vin cu o intrebare poate mai ciudată, in urma cu 5 ani am făcut act de vanzare-cumpărare cu abitație viageră cu unchiul meu pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters144009 ContSters144009 Buna ziua Socrii vor sa ne doneze un apartament,noi fiind casatoriti si avand un copil,in caz de deces al sotului meu,fratele lui poate ataca donatia,,,,sau ... (vezi toată discuția)