avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Buna seara, In 2018 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare si pedeapsa complementara de a nu conduce autovehicule pe o perioada de 3 ani. Cu aproximativ 6 luni inainte sa imi expire interzicerea acestui drept am primit acasa de la biroul rutier o hartie prin care ma informeaza ca permisul meu de conducere a fost anulat incepand cu septembrie 2020. Cum se face ca permisul meu a fost anulat dupa mai mult de 2 ani de la data cand a ramas sentinta definitiva? Nu voi avea probleme cand ma voi prezenta pentru un nou examen in cateva luni? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
johnny8, utilizator
Cel mai recent răspuns: johnny8 , utilizator 19:26, 2 Noiembrie 2020
Anularea permisului de conducere se dispune in cazul in care titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.

Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia.

Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătorești de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) și la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:
....
b) a trecut un an de la data grațierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
...
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanță prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
...
(art.116 OUG 195/2002)
Va multumesc pentru raspuns, intrebarea mea era de ce s-a dispus anularea permisului cu 6 luni inainte sa imi expire interdictia? Pe acea instiintare spune ca incepand cu 1.09.2020 v-a fost anulat permisul de conducere si nu mai aveti drept de circulatie, desi procesul s-a terminat in luna aprilie 2018 nu in septembrie 2020

Multumesc anticipat,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Amenda penala Cosminflorin19 Cosminflorin19 Buna ziua! Revin cu o întrebare Am achitat în totalitate amenda și am mers cu chitanțele la judecătorie, mai trebuie urmat vreun demers pentru a începe ... (vezi toată discuția)