avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Beneficiarul real al unei societati cu 2 asociati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Beneficiarul real al unei societati cu 2 asociati persoane juridice?

Beneficiarul real al unei societati cu 2 asociati persoane juridice, poate fi administratorul?
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: alexank , utilizator 10:09, 27 Noiembrie 2020
Buna ziua,

Conform Sectiunii 1, lit. g) din Instructiunile la Ordinul nr. 3281/2020 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national, in situatia in care persoana impozabila a desfasurat/nu a desfasurat in perioada de raportare operatiuni cu persoane afiliate, conform definitiei prevazute la art. 7 din Codul fiscal, se va bifa casuta corespunzatoare.

Potrivit art. 7, pct. 26 din Codul Fiscal o persoana este afiliata daca relatia ei cu alta persoana este definita de cel putin unul dintre urmatoarele cazuri:

a) o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv;

b) o persoana fizica este afiliata cu o persoana juridica daca persoana fizica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot ale unei persoane juridice ori daca controleaza in mod efectiv persoana juridica;

c) o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin aceasta detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv acea persoana juridica;

d) o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca o persoana detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv acea persoana juridica.

Beneficiarul real este persoana fizica ce detine calitatea de asociat in firma cea mai influenta , care detine mai mult de 25% in societatea dvs.








Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
REV-TAX CONSULTING SRL, Contabil
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare kontesa kontesa TVA la incasare nu se aplica persoanelor afiliate contribuabilului.Intrebarea este doar daca detine un procent de peste 25% in alta societate cu care are ... (vezi toată discuția)
Firme afiliate ionionescu106 ionionescu106 Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoare intrebare: Am 2 societati A si B. La societatea A este asociat unic domnul Popescu si administrator domnul ... (vezi toată discuția)
Societati afiliate ksimona ksimona Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Societatea [b]X[/b] care are ca actiunar majoritar 51% pe Dnul [b]XXX[/b], este afiliata cu societatea [b]Y[/b] unde ... (vezi toată discuția)