avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt acuzata de furt pentru ca cineva a pierdut un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt acuzata de furt pentru ca cineva a pierdut un telefon si niste chei

Eu zic ca o sa ne fie si la 80 de ani frica de moarte, nimeni nu vrea sa moara, decat daca are ganduri sinucigase. Nu ajungi la 60 de ani si zici ca te-ai plictisit; viata este ceva care se schimba in fiecare minut, in fiecare secunda se poate intampla ceva nou si poti ajunge la fel de repede de la agonie la extaz. Asa ca, nu cred ca la 60 de ani, vor disparea complet toate posibilitatile de a face ceva, de a trai. La fiecare varsta "ai un rol", la 1-5 ani sa fi cute si sa se laude parintii cu tine, la 6-10 ani sa mergi la scoala si sa inveti.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
criscali81, utilizator
Cel mai recent răspuns: criscali81 , utilizator 21:23, 28 Decembrie 2009

Da, asa este.
Este insa recomandabil sa aveti avocat daca mergeti la politie.

Nu stiu daca chiar o simpla prezenta a avocatului la politie ar rezolva problema dar macar ar fi sanse sa se mentina la fel situatia.Adica o situatie buna.

Conteaza foarte mult si care vor fi probele in acuzare.Daca exista si daca duc catre dvs.Lao prima vedere sunteti suspect dar nu inseamna ca sunteti si vinovat.

avocat Claudiu Lascoschi

Buna seara

Nu stiu ce probe ar putea sa aduca. Numai inegistrarile de pe camere din magazin.
Va multumesc.
Eu cred ca ei cauta un vinovat .
Daca va luati un avocat ii puteti acuza de hartuire si sa-i dati in judecata deoarece v-au provocat o paguba materiala si morala .

Paguba materiala este data de prezenta dumneavoastra la politie , iar cea morala este data de acuzatia de furt .

Mai conteaza si ce avocat aveti , deoarece foarte multi avocati sunt habarnisti sau nu urmaresc decat sa se procopseasca prin orice mijloace .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2009
Costinel Burca, Contabil
@romania inedit, pe ce anume va bazati afirmatia conform careia ,, 95% dintre avocati sunt habarnisti" ?
Si parerea mea este aceea ca aceasta acuzatie este nefundamentata , iar singurul element datorita caruia s-ar putea prezuma faptul ca doar urmatorul client care a folosit cabina de proba ar fi putut sa-si insuseasca bunurile mobile uitate acolo , ar trebui dovedit. In materie penala nu se merge insa pe prezumtii, ci pe dovezi temeinice, deoarece, pana la dovada contrara , exista prezumtia de nevinovatie.
Totusi , va marturisesc faptul ca eu, daca as fi in locul anchetatorilor, mi-as pune destul de serios intrebarea urmatoare: Cum de tocmai in aceste imprejurari, in care cineva isi uitase niste bunuri in cabina de proba, dvs. ati constatat ca v-ati uitat portmoneul in masina? :D
Mi se pare logica,dar si justificata intrebarea de final a d-nei consilier,dar...
Din motive de protectie a intimitatii,nimeni nu are voie sa amplaseze o camera de luat vederi intr-o cabina de proba.
Chiar daca intrebarea pusa de d-na consilier lasa cel putin un motiv de dubiu,probele care par administrate pana acum(cel putin din relatarea user-ului)nu pot duce la stabilirea unei culpe a priori.Deci pana in acest moment cel in cauza nu are motive de teama.Poare doar daca... era instalata o camera in parcare
Rectificai afirmatia potrivit careia 95 % din avocati sunt habarnisti si ma concentrez pe acest topic , avand in vedere ultimele afirmatiile facute dupa ce mi-am exprimat opinia .

Mie nu mi se pare ceva anormal sa intri si sa iesi din hypermarket toata ziua , asa ca este evident ca organele abilitate se agata de cel mai mic indiciu pe care-l au .

In definitiv si la urma urmei nu s-a pierdut decat un telefon mobil si niste chei .

Pagubitii trebuiau sa-si faca asigurare si sa fie atenti , ca acuma traim in timpul lui Traian Basescu nu al lui Vlad Tepes !

Daca nu puteti sa va duceti la politie atunci nu va duceti , pentru ca nu au cum sa va aresteze fara probe .

Alte discuții în legătură

Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Abuzuri Paull24 Paull24 In urma cu cateva luni o domnisoara ametita si-a lasat telefonul pe o masa de afara si ea a plecat cu alte probleme. Toate bune si frumoase pana cand eu si un ... (vezi toată discuția)
Acuzatii false in legatura cu o masina zgariata adicjcr adicjcr Buna ziua, Recent am fost acuzat de un necunoscut ca i-am zgariat masina. Singurul martor al acestuia este un angajat de-al sau si mai nou niste fotografii ... (vezi toată discuția)