avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ZILE LIBERE PARINTI COVID
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ZILE LIBERE PARINTI COVID

Este din nou cu acordul angajatorului acordarea zilelor libere pt.parinti, in comert ?In primavara am cerut zile libere si am fost refuzata,pe motiv ca in comert daca angajatorul refuza nu ai ce face.Asa ca am fost nevoita sa iau concediu fara plata si concediu de odihna.Deci iar avem nevoie de acordul angajatorului sau nu?Multumesc pt.un eventual raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
Katyka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 10 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit OUG 147/2020, doar angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice nu beneficiază de zilele libere.

Zilele libere se acordă la cererea părintelui care îndeplinește condițiile prevăzute de lege. Angajatorul este obligat să acorde zilele libere dacă angajatul solicită acest drept în baza prevederilor OUG 147/2020.
Bună seara ! Concediul medical pt covid se calculează fara sâmbete și duminici ? Contractul de muncă fiind pe 4 ore .
Da, se calculeaza fara zilele de sambata si duminica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare oug 147/2020 referitor la concediul medical. buna ziua. În cazul in care, atat ... 010101 010101 Interpretare OUG 147/2020 Buna ziua. În cazul in care, atat eu cat si soțul am fost in concediu medical (eu am fost aproape o lună din cauza covid, iar el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cumnata mea lucrează intr o unitate militară ca ... Cassandra2017 Cassandra2017 Buna ziua. Cumnata mea lucrează intr o unitate militară ca si civil . I se acorda zile libere platite cu 75% din salariu pentru a supraveghea copilul pe ... (vezi toată discuția)
Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice? bozzont bozzont Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice? Conforma art. 4 alin 1 din OUG 147/27.08.2020: Angajații sistemului național de ... (vezi toată discuția)