avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Interpretare OUG 147/2020 referitor la concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Interpretare OUG 147/2020 referitor la concediul medical. Buna ziua. În cazul in care, atat ...

Interpretare OUG 147/2020
Buna ziua. În cazul in care, atat eu cat si soțul am fost in concediu medical (eu am fost aproape o lună din cauza covid, iar el jumătate din aceeași luna, ca și contact cu mine, el are dreptul la majorarea salarială prevăzută de Oug 147? Ambii facem parte din sistemul de ordine publica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: 010101 , utilizator 20:15, 1 Februarie 2021
În cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în domeniile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice , doar unul dintre aceștia are dreptul la majorarea acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite.
Multumesc pentru raspuns, stiu ca doar unul are dreptul la majorarea salarială, doar ca angajatorul refuza plata pentru perioada in care am fost in concediu medical. Din cate am citit in oug 147/2020, nu se face referire la situația în care unul sau ambii se află in concediu medical, sunt alte situații pentru care nu se plătește (concediu de odihna/fără plata/concediu de crestere a copilului).
Nu gasesc o bază legală care sa prevadă situația neplatii pentru concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajat solicita majorarea de 75 % pentru cei 2 copii, conform ... croberta croberta Un angajat solicita majorarea de 75 % pentru cei 2 copii, conform OUG 147/2020. Pentru unul din ei, mama este asistent maternal. Are dreprul tatal, la aceasta ... (vezi toată discuția)
Referitor la oug 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar ... tincuirina tincuirina Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar si sotul realizeaza venituri impozabile sin activitati independente, pot beneficia de o majorare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art ... larisavisan83 larisavisan83 Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art 4 alin 3 din OUG 147/2020 se acorda unuia dintre parinti, numai daca ambii parinti lucreaza ... (vezi toată discuția)