avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea celui de al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea celui de al 13-lea salariu

Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de zile de concediu de maternitate ( prenatal si postnatal ). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 14 Iulie 2010
augustinisai a scris:

la patroni este al 13-lea salariu sau nu

Depinde de ce prevede CCM la nivel de unitate sau in R.I. daca nu exista CCM.
Imi puteti spune si mie urgent daca al 13 lea salariu il pot acorda proportional cu timpul lucrat la un angajat care pleaca inainte de acordarea lui....adica daca in CIM este specificat al 13lea salariu si el NU sta tot anul si pleaca mai devreme, eu la lichidare ii calculez al 13 lea proportional cu timpul lucrat anul acesta? caci am un caz in care el pleaca luna asta si mi-e spus ca trebuie sa-i dau al 13 lea raportat la cele 7 luni lucrate pe acest an....si este specificat in CIM....mentionez ca lucram la privat nu stat.....ce lege se aplica in acest sens? multumesc anticipat
In practica, cel de-al 13 salariu se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in acea societate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu in concediul de crestere al copilului carmen-luca carmen-luca Lucrez la spital ca asistenta .Din data de 5 ianuarie 2009 sunt in Concediul de crestere a copilului . La servici toate colegele mele au luat luna aceasta ... (vezi toată discuția)
Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu - mediul privat doriacristina doriacristina Imi puteti spune cateva modalitati de acordare celui de-al 13 salariu in mediul privat? La ce ma refer, mai exact? La practicile din companiile d-voastra, ... (vezi toată discuția)