avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Poate fi considerata proba judiciara o bucata de hartie pe care apare semnatura mea si un text adaugat ulterior(din care reiese ca as fi primit niste bani), desi eu n-am semnat niciodata asa ceva?Semnatura este a mea.Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: gabone2008 , utilizator 18:13, 28 August 2010
Cel care detine un inscris cu semnatura dv. din care reiese ca v-ar fi dat niste bani sub o forma sau alta, va dori sa-l valorifice prin intermediul instantei daca dv. nu recunoasteti semnatura sau nu recunoasteti continutul textului scris inainte sau dupa semnatura dv.
Astfel, cel ce invoca o pretentie, trebuie sa o dovedeasca. Sa va faceti griji numai in momentul in care veti fi chemat in judecata de catre acest creditor care pretinde de la dv. o suma de bani. El are obligatia de a proba cele invocate, nu dv.
Reveniti pe site dupa ce veti fi chemat in judecata si veti vedea exact ce se pretinde de catre creditor, precum si motivarea in fapt si in drept a cererii. ;)
Conform carei legi, carui articol pot sustine aceasta idee pe care mi-ati dat-o?
"Astfel, cel ce invoca o pretentie, trebuie sa o dovedeasca"
Sau este o lege nescrisa ?
gabone2008 a scris:

Conform carei legi, carui articol pot sustine aceasta idee pe care mi-ati dat-o?
"Astfel, cel ce invoca o pretentie, trebuie sa o dovedeasca"
Sau este o lege nescrisa ?


Art.112 alin.5) Cod de procedura civila prevede ca : " Cererea de chemare în judecată va cuprinde: arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere "
astfel ca sarcina probei revine reclamantului, paratul intervenind cu contraprobe (art.115 alin.3 C.pr.civ )ulterior cunoasterii probelor invocate de reclamant.
Cu multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut - inscris liubcic_1988 liubcic_1988 am scris pe o coala de hartie faptul ca ma oblig sa dau o suma de bani unei persoane (nu am precizat termenul) ,fara martori si fara notar. are valoare ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu reclamatie la politie viodn viodn Exista posibilitatea de a fi reclamata la politie [ chiar de catre un politist ] din cauza intarzierii platii unei sume de bani, imprumutate de la acesta [cu ... (vezi toată discuția)