avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ...

Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le analizeze ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 18 Iunie 2021
sigur ca da! poate conlucra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Experții pot discuta între ei și pot ajunge la aceleasi concluzii sau la concluzii diferite urmând ca fiecare sa isi expună propria concluzie in raportul de expertiza judiciara in condițiile in care au păreri diferite.
Va poate informa si avocatul.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Responsabilitatea intocmirii raportului de expertiza apartine expertului desemnat de catre organul judiciar (instanta, procuror, politist judiciar) sa efectueze expertiza tehnica.
Expertul desemnat convoaca partile in dosar si expertul parte acceptat de organul judiciar la o data, ora, locatie, pe care le stabileste pentru efectuarea expertizei. La data expertizei, cei doi experti conlucreaza, in sensul ca: au acces la aceleasi documente, pun intrebari, cer documente noi pe care le studiaza, vizioneaza locul (dupa caz, cand este vorba de producerea unui eveniment), etc.
Raportul de expertiza se semneaza de catre ambii experti in conditiile in care sunt de acord cu aceleasi concluzii. Pe durata intocmirii raportului, cei 2 experti tin legatura.
Cand concluziile nu coincid, expertul desemnat mentioneaza in raport concluziile sale, iar expertul parte intocmeste separat un document cu concluziile sale, motivandu-le.
Multumesc.
Buna ziua! va rog, daca se poate, sa-mi comunicati unde este prevazuta aceasta obligatia a expertului de a convoca si expertul parte? expertul din dosar nu a convocat expertul parte si a depus raportul de expertiza la dosar. partile din dosar sunt obligate sa se prezinte la convocare cu expertul parte? multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cu drepturi de autor Daniela04 Daniela04 Buna ziua. As dori sa va intreb daca expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si expertul numit , de exemplu , in cadrul convocarii , daca este ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Expert si expert parte rrocambole rrocambole 1) Expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si cele ale expertului ( art.175 CPP ) 2) Daca pentru efectuarea unei expertize sunt necesare ... (vezi toată discuția)