avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul ...

Expertul parte aprobat intr-un dosar penal conlucreaza cu expertul desemnat la rezolvarea obiectivelor ? Poate face propuneri pe care expertul desemnat sa le analizeze ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 18 Iunie 2021
In adresa de desemnare a expertului de catre organul judiciar, acesta mentioneaza si aprobarea expertilor parte tocmai pentru a fi convocati la expertiza.
Se aplica prevederile din CpC
-art. Art. 335: Efectuarea expertizei la fata locului
(1) Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului sau sunt necesare explicatiile partilor, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, in care li se vor indica ziua, ora si locul unde se va face lucrarea. Citatia, sub sanctiunea nulitatii, trebuie comunicata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de efectuare a lucrarii. Confirmarea de primire va fi alaturata raportului de expertiza.
(2)Partile sunt obligate sa dea expertului orice lamuriri in legatura cu obiectul lucrarii.
Exista mentionat cuvantul "daca".
Cand expertul considera ca la dosarul cauzei se regasesc toate documentele necesare pentru a intocmi raportul de expertiza si poate raspunde documentat la toate obiectivele fixate de instanta de judecata nu va convoca partile la expertiza.
@allinne_av
Nu mai postati in discutii vechi pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior. Deschideti o discutie noua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cu drepturi de autor Daniela04 Daniela04 Buna ziua. As dori sa va intreb daca expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si expertul numit , de exemplu , in cadrul convocarii , daca este ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Expert si expert parte rrocambole rrocambole 1) Expertul parte are aceleasi drepturi si obligatii ca si cele ale expertului ( art.175 CPP ) 2) Daca pentru efectuarea unei expertize sunt necesare ... (vezi toată discuția)