avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e ...

Se poate face la notar act cum ca ii dai bani cuiva? Dar nu e vb de imprumut. Vreau sa ii dau fratelui meu o suma pt apartament si face pe numele lui credit pt diferenta, insa o sa locuiesc si eu acolo. As fi vrut ceva la notar cum ca daca ne certam si plec sa imi dea partea mea cu care am contribuit. Se poate face asa cv la notar?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
AlinaMaria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:56, 13 Noiembrie 2020
si pana la urma, ce act faceti ? :)))
Nu este vorba de un contract de imprumut.
Daca vreti contract de imprumut acesta il va face notarul fara probleme si nu o sa va coste mult la 4000 lei imprumutati.

Dvs. vreti altceva care este mai complicat si depinde ce vreti.
Insa, la suma de 4000 lei pe ce variatiune de act juridic ati vrea dvs. nu cred ca va face actul nici notarul nici avocatul.
Eu nu ma ocup de cazuri in care este vorba de ceva in valoare de 4000 lei.

Este bine de stiut ca notarul ia niste bani in functie de act.
La imprumut ia o suma de bani iar pentru un act de vanzare cumparare cumparare nu o sa ia niciodata 500 lei.
Prin 1998 cred ca se luau 500 lei pentru un act notarial de vanzare-cumparare.
Daca vreti doar un imprumut va rezolva notarul dar nu cred ca este vorba de un contract de imprumut daca ma raportez la vointa juridica reala a partilor si nu la fabulatii pe care notarii probabil ca vor incerca sa le puna in practica cu dvs.

Ca sa va spun eu cat va costa redactarea actului juridic depinde de actul care trebuie facut.
Pana nu stiu ce act se vrea nu se poate stabili un onorariu.

Puteti merge la orice avocat la consultatie si in functie de situatie o sa aflati.

Insa, este bine sa intelegeti ca in cazul in care notarul nu vrea sa va puna stampila pe act deja vorbim de un act juridic de mare finete juridica pentru ca daca ar fi fost vorba de ceva banal va rezolvati problema la notar.
Toate cazurile simple le rezolva notarii, iar toate cazurile complicate le rezolva avocatii.
Ca asa este in tenis, cum spunea Toma Caragiu...

In fine, ca sa intelegeti mai clar, notarul va ia 500 lei pentru un contract de imprumut.
Daca vreti asa ceva ati rezolvat cazul la notar.

Daca nu vreti un contract de imprumut nu rezolvati nimic cu 500 lei si va sfatuiesc sa nu faceti nimic pentru ca nu o sa se ocupe nimeni de cazul dvs., nici notar si nici avocat.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e nicio finețe. Nu stiti si nu aveti ce act să faceți ca să exprime juridic vointa exactă a doamnei.
De aceea nu ati putut sa ii spuneti nici cât costă.
Nici nu stim despre ce act e vorba, însă facem aprecieri despre ce onorariu iau alții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanță de mână pentru o parte din valoarea apartamentului (împrumut de la părinți). aș putea obține cotă majorată la partaj? Mihaela Stefan Mihaela Stefan La achizitia apartamentului pe care il detin impreuna cu sotul meu, au contribuit in mare parte parintii mei cu suma de 5000 de dolari USD, iar suma totala de ... (vezi toată discuția)
Un sfat anies anies Am un apartament lasat de la parinti am vrea sa l vand insa nu mai exista contractul de vanzare al apartamentului (unul din parinti este decedat) este pierdut ... (vezi toată discuția)
Notar bucuresti Cineva94 Cineva94 Buna dimineata. Caut si eu un notar in Bucuresti care ini poate face un act de vanzare-cumparare auto cu niste clauze in el. Proprietarul imi ofera garantie pe ... (vezi toată discuția)