avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita neplata pensie, sanse de castig
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita neplata pensie, sanse de castig

Buna ziua!
Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si unele luni partial, ca sa se razbune pe mine.
Ce sanse de castig am daca incep procedura de executare silita pt neplata pensiei alimentare? Din ce am mai citit el poate sa faca contestatie in instanta si sa castige pt ca nu este o creanta certă, lichidă și exigibilă.
Am vre-o sansa sa castig daca face contestatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maritt , utilizator 21:33, 29 Noiembrie 2020
Nu are șanse asa pur și simplu.
Ar fi insa bine sa mergeti la avocat cu actul notarial sa faca niște verificări de ordin juridic.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu va avea câștig de cauză dacă va face contestație la executare, deoarece titlul este executoriu, iar pensia de întreținere restantă este o creanță CERTĂ, lichidă și exigibilă.
Nu mai.interpretati dvs dispozițiile legale după ureche pt ca nu va.ajuta cu nimic.Mergeti la executor și demarati executarea silită pt sumele restante.
Buna ziua din nou.
Am fost la 2 avocati pentru consultanta cu actul notarial si am intrebat despre procedura de executare silita.
Ambii au spus ca este un titlu executoriu si pot demara procedura de executare, dar, primul mi-a spus ca in conventia notariala nu este stabilita o creanta certă, lichidă și exigibilă si fostul sot va face contestatie si va avea castig de cauza.
Al 2lea mi-a spus la fel, dar ca sunt sanse 50-50 la contestatie , cine va avea castig de cauza eu sau el, in functie de judecator.
In aceasta situatie, ce ma sfatuiti sa fac? In general ce se intampla la astfel de procese?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita neplata pensie Maritt Maritt Buna ziua! Am divortat la notar, copil minor si custodie comuna cu domiciliul la mine. Fostul sot de aproape 1 an unele luni nu a mai platit pensia deloc si ... (vezi toată discuția)
Executare gresita soranacn29 soranacn29 Buna ziua, sunt studenta la master anul 1. Am primit pensie alimentara pe tot parcursul studilor de la tata, dar in timpul facultatii nu cat ar fi trebuit. Am ... (vezi toată discuția)
Datorie neachitata dreptatesiadevar dreptatesiadevar am vindut unei pers.fizice in 2010, cu factura si contract o autoutilitara, pers.fizica a dat declaratie la notar pe propria raspundere ca achita pina la ... (vezi toată discuția)