avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ...

buna seara.doresc si eu o lamurire pentru urmatoarea situatie:am ales un nou presedinte la asociatia de proprietari,eu fac parte din comitetul executiv.a fost incheiat un contract de mandat cu presedintele(acesta este pensionar militar),iar in contract apare ca remuneratie o suma bruta din care se opresc(conform statului de plata) si se achita urmatoarele contributii-cas 25%,cass 10%,impozit 10%.ca membru in comitetul executiv trebuie sa semnez acest contract dar doresc sa stiu daca este corect si legal astfel.va multumesc pentru raspunsurile si timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: ionelazibi_94 , utilizator 19:40, 15 Noiembrie 2020
Veniturile obtinute de catre persoana fizica,pensionar in baza unui contract de mandat, sunt considerate venituri asimilate salariilor, supuse urmatoarele impozite si contributii prin retinere la sursa:

1-impozit pe veniturile din salarii in cota de 10% (conform art. 76 alin. (2) lit. f) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal);
2-contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 25% (conform art. 137 alin. (1) lit. a), art. 138 lit. (a) si art. 139 alin. (1) lit. d) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal);
3-contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cota de 10% (conform art. 155 alin. (1), art. 156 si art. 157 alin. (1) lit. f) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal).













multumesc pentru raspuns.deci din ceea ce ati scris am dedus ca cele scrise in contract si n statul de plata sunt corecte si legale.sa auzim numai de bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale si impozit Fireball Fireball Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari presedintele asociatiei si cenzorul sunt remunerati pe baza unui contract de mandat incheiat cu Asociatia ... (vezi toată discuția)