avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca a fost facut un credit in cadrul caruia am fost ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca a fost facut un credit in cadrul caruia am fost trecut, ...

Daca a fost facut un credit in cadrul caruia am fost trecut, alaturi de alta persoana ca si codebitor iar ulterior acestuia au fost solicitate mai multe refinanțări, in cadrul carora nu am mai semnat, cui ii revine statulul de împrumutat? Ce se întâmplă in caz de divorț?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:11, 21 Decembrie 2020
Refinantarile unde au fost facute? La aceeasi banca sau la alta banca?
La început, la aceeași bancă, iar ulterior la alte bănci. La celelalte bănci, cel puțin, nici nu am mai semnat. Creditul s-a "tot mutat" de la o bancă la alta.

trandafir2 a scris:

Refinantarile unde au fost facute? La aceeasi banca sau la alta banca?

Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2020
alexandra5002, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea - cui ii revine statulul de împrumutat? - este pusa un pic invers, neclar sau cu directie, cum se spune.
Si anume, strict in raport cu ultima banca unde s-a refinantat datoria comuna, sotul care a semnat este imprumutatul.
Insa in raport cu raspunderea sotilor pentru datoriile comune, imprumutati sunteti amandoi, daca urmeaza sa luati in considerare divortul, caci asta cred ca va intereseaza (cine va plati in caz de partaj).
Ca sa intelegeti, ati facut impreuna un imprumut. Nu l-ati achitat. Sotul a incercat sa rezolve problema printr-o refinantare a datoriei comune. Dvs, potrivit regimului comunitatii legale, va revine obligatia de a achita imprumutul alaturi de dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort/contracte de credit allexia007 allexia007 Speta: 1...Sotul detine un imobil dobandit cu titlu cumparare ca bun propriu inainte de casatorie - imobilul ipotecat/banii proveniti din credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals Ginxy Ginxy Sotul meu a lucrat la o banca si a cerut refinantarea unui credit cu garantie imobiliara. Mie mi-a spus ca doreste refinantarea deoarece are acces la o dabanda ... (vezi toată discuția)
Divort - impartire credit bogdan2478 bogdan2478 in timpul casatoriei am contractat un credit impreunacu sotia.dupa divort am ramas sa platesc singur.ea nu a fost nici Garant nici coplatitor.am sanse sa il ... (vezi toată discuția)