avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui divort, se poate ca unul dintre soti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui divort, se poate ca unul dintre soti ...

Buna ziua,
In cazul unui divort, se poate ca unul dintre soti sa faca donatie catre celalalt partea lui de bunuri? Mai exact, eu cu sotul detinem doua apartamente luate in timpul casatoriei. Pentru a nu plati taxele foarte mari de partaj, am dori sa facem donatie unul catre celalalt dupa finalizarea divortului. Este aceasta o varianta posibila?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:05, 19 Noiembrie 2020
Aveți copii`? Donația nu este ceva sigur, în anumite circumstanțe poate fi atacată și anulată de către instanța de judecată. Să știți că și donația costă bani la notar, nu vă întocmește notarul actele pe gratis.
Avem un copil minor. Din cate am citit despre donatie, ea nu mai poate fi atacata daca este pronuntata decizia de divort.
Mi-am inchipuit ca nu se face pe gratis insa speram ca are un cost mai mic decat taxa de partaj.
Dar puteți divorța amiabil la notar, și să faceți partajul tot la notar. Vorbiți cu un notar aceste aspecte. Eventual angajați un avocat să vă asiste juridic.
Oricum, partajul tot trebuie să-l faceți ca să aveți fiecare document la mână cu ce cotă parte dețineți fiecare. Nu poate intra în discuție donația, fără a realiza mai întâi partajul bunurilor comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un partaj este mai logic și mai simplu de realizat, iar costurile nu cred că sunt mai mari. Mergeți la un notar pentru a primi informații despre divorț și partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț mymy10 mymy10 Divorțul și partajul la notariat are putere ca și cel de la tribunal? Trebuie ca unul din cei doi sa obțină o suta în cazul în care renunță la unele ... (vezi toată discuția)
Sot divortat cu adresa necunoscuta adg adg Buna ziua ,intrebarea este cum se procedeaza in cazul in care s-a pronuntat divortul dar partajul nu s-a efectuat, si doresc sa vand parte din imobiliarele ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil printesalui printesalui Buna seara, Impreuna cu sotul meu am hotarat sa divortam (la primarie) amiabil. Dupa 20 de ani de convietuire impreuna sotul meu solicita partaj iar partea ... (vezi toată discuția)