avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de Telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de Telemunca

Buna ziua,

La expirarea unor Acte adiționale cu clauza de telemunca, valabile de la ... pana la ..., pentru prelungirea clauzei, este corect daca se vor semna alte acte adiționale (identice cu cel initial) în care vor fi enumerate toate elementele clauzei de telemunca, cu valabilitate începând cu prima zi de cand nu se mai aplica actul inițial?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 14 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect.
Buna ziua,

Pentru locurile de unde salariatul isi desfasoara activitatea, se poate opta pentru urmatoarea formulare:

1. Salariatul va lucra în regim de telemuncă - conform dispozițiilor Legii 81/2018, cu respectarea normei și a programului de lucru prevăzut în Contractul Individual de Muncă.
2. Activitatea Telesalariatului va fi desfășurată la domiciliul acestuia, precum şi în orice alt loc care permite desfăşurarea activităţii telesalariatului folosind tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în conformitate cu prevederile prezentei Clauze privind activitatea de telemuncă.
3. Telesalariatul va informa Angajatorul cu privire la locurile de unde acesta își va desfăsura activitatea, prin intermediul formularului de autoevaluare a riscurilor pentru munca în regim de telemuncă.

Multumesc
Revin din nou, in cazul in care poate cineva sa imi confirme cele adresate mai sus. Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii, trebuie sa se mentioneze locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți.
Dar daca este mentionat in felul urmator:

1. Salariatul va lucra în regim de telemuncă - conform dispozițiilor Legii 81/2018, cu respectarea normei și a programului de lucru prevăzut în Contractul Individual de Muncă.
2. Activitatea Telesalariatului va fi desfășurată la domiciliul sau reședința acestuia, în conformitate cu prevederile prezentei Clauze privind activitatea de telemuncă
3. Adresa de unde Telesalariatul își va desfășura activitatea în regim de telemuncă va fi comunicată Angajatorului prin intermediul “Listei de autoevaluare a riscurilor de la spațiul de lucru stabilit pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă“.


Multumesc.

Alte discuții în legătură

Munca la domiciliu - telemunca Andreea944 Andreea944 Buna ziua, Legat de noua lege 81 din 30 martie, am cateva intrebari. Societatea noastra are angajati care lucreaza la domiciliu. Acest aspect este precizat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in legea 81/2018 se prevede "În cazul activității ... RamonaTache RamonaTache Buna ziua, In Legea 81/2018 se prevede \"În cazul activității de telemuncă, contractul individual de muncă conține (...) următoarele: (...) e) ... (vezi toată discuția)
Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)