avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Dezinfectie firma in caz de infectare cu COVID
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Dezinfectie firma in caz de infectare cu COVID

Buna ziua
Puteti sa imi spuneti daca in cazul in care in firma (birouri) s-a depistat o persoana infectata, este obligatoriu sa facem dezinfectia cu o firma specializata, sau putem sa facem noi intern ingienizarea si dezinfectia? Persoana respectiva desfasoara munca de teren si a intrat ultima data in birou pentru scurt timp saptamana trecuta joi si marti saptamana aceasta a fost confirmat cu COVID .
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
c.sonia, utilizator
Cel mai recent răspuns: c.sonia , utilizator 13:55, 20 Noiembrie 2020
Veti avea nevoie in fata inspectorilor sanitari de document care sa areste igienizarea, document care poate fi emis doar de firme autorizate de DJSP.
Dar scrie undeva ca trebuie sa prezint un astfel de document, sau este doar o solicitare a lor? Personal nu cred ca acea pulverizare pe care o fac ei este mai eficienta decat o spalare temeinica a suprafetelor cu solutie de clor, cu o aerisire permanenta. Un proces verbal intern nu se accepta?
Problema cu aceste firme este ca sunt foarte ocupati toti oameni si vin la cateva zile de la solicitare. Ori de regula avem nevoie cel mai tarziu in ziua urmatoare solicitarii, nu putem sa inchidem firma
Nu este obligatoriu cu firma externa, puteti face intern o procedura. Sa aveti inregistrari ( ale dezinfectarilor facute) si documente pentru produsul/ produsele folosite.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza testarea BX BX Daca o firma vrea sa testeze angajatii pentru COVID-19 pot acestia refuza sau exista vreo lege care sa oblige la testare ? Acestia nu au simptome. In mod ... (vezi toată discuția)