avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare cu greseli si cu posibile minciuni

Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu 4 roti pe trotuar si a mai ramas inca cel putin 1m pana la gard, astfel nu am stanjenit accesul nimanui, precum este descris in proces. As plati aceasta amenda fara nici o problema, daca nu m-ar deranja faptul, ca primaria nu face nimic pentru a asigura parcari, iar Politia Locala profita de aceasta situatie si aplica amenzi aberante fara pic de intelegere.

Amenda: "stationare voluntara neregulamentara pe trotuar in totalitate in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa", iar la fapta savarsita au scris art. 100/2 din OUG195/2001 - ceea ce este "nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, cu excepția celor care conduc autovehicule prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b);" Se poate anula acest proces pe baza acestei greseli?
Am mai citit un articol din 2017, care explica cum nu poate Politia Locala aplica amenzi pe legea 61/1991 pentru refuzul unei persoane de a se prezenta la sediul poliției locale după ce a găsit ”invitația” în parbrizul mașinii. Diferenta este ca eu am primit-o prin posta, dar totusi nu a fost identificat conducatorul autoturismului. Care este situatia actuala privind aceasta lege?

Am platit recuperarea masinii fara nici un repros, dar o amenda de 580 lei mi se pare nerusinat. Circul foarte putin cu masina, si intotdeauna am grija sa respect regulile, dar ma supara faptul, ca uneori este imposibil sa parchez regulamentar, si in loc sa ne asigure parcari, construiesc cladiri inalte chiar si in locurile cele mai aglomerate ale orasului.

Va multumesc pentru sfaturi si pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
forzaL, utilizator
Cel mai recent răspuns: forzaL , utilizator 16:26, 19 Noiembrie 2020
Se poate inchide, m-am lamurit ca nu este greseala in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)