avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Am o situatie aparte la care nu gasesc un ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Am o situatie aparte la care nu gasesc un raspuns. ...

Buna ziua,
Am o situatie aparte la care nu gasesc un raspuns.
Am introdus in instanta o cerere cu 2 capete:
- primul capat vizeaza desfiintarea unei constructii ilegale (exista hotarare definitiva de anulare a autorizatiei)
- in al doilea capat de cerere solicit daune pentru ca in toata perioada existentei acestei constructii mi-a fost afectata existenta, aceasta constructie blocandu-mi singura cale de acces catre proprietate, cale publica de altfel.
Problema este urmatoarea: din nestiinta (am redactat singura cererea pana sa apelez la un avocat) am scris ca al doilea capat de cerere este accesoriu.
Desi este evident ca al doilea capat e tot principal si il intemeiez in baza art. 1349 NCC. Procesul deja a inceput, au fost respinse exceptiile ridicate de parat (cel care a edificat constructia ilegal), am platit taxe de timbru aferente cererii mele "accesorii".
Cum pot corecta situatia, cum pot mentiona instantei ca si al doilea capat de cerere e principal? Pentru ca nu vreau ca daca cumva imi respinge primul capat de cerere, sa il respinga automat si pe al doilea, fiind clar ca sunt 2 solicitari diferite: una in care cer efectiv o actiune, a doua in care cer pretentii pt o situatie ilegala dovedita.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
Ilona Bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ilona Bogdan , utilizator 16:07, 19 Noiembrie 2020
Dacă ati apelat la avocat va va explica dansu la cazul in speta...numai analizând cazul vi se poate raspunde care e soluția, dar un avocat bun o va găsi.
Va multumesc pentru raspuns, insa tocmai din acest motiv am apelat la avocatnet.ro, pentru ca mai doream o parere. Ideea era daca si cum pot mentiona instantei ca am denumit gresit acel capat de cerere. Stiu ca instanta isi va da seama ca este principal, intrucat rezolvarea lui nu depinde de prima solutie, dar nu stiu daca sau in ce conditii tine seama de asta. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecată proces civil miruna79 miruna79 Recent am încheiat un proces civil în care am avut trei capete de cerere. Iniţial, la judecătorie, primul a fost respins, ca rămas fără obiect (în ... (vezi toată discuția)
Revendicare/granituire. calea de atac Elena Anghelescu Elena Anghelescu Avem o actiune prin care reclamantul pretinde ca vecinul a ocupat o suprafata de 25 mp teren din terenul sau si solicita instantei si stabilirea liniei de ... (vezi toată discuția)
Motive apel Roxanabrum Roxanabrum am castigat un proces prin care ceream anularea unui contract de arendare. instanta a respins unele dintre capetele de cerere, dar a admiss pe cel cu lipsa ... (vezi toată discuția)