Bună ziua
Sunt angajat la o firmă de construcții de o lună jumătate.Mă aflu în perioada de probă legală de 90 de zile.Din nefericire am suferit un accident casnic şi am fost nevoit să-mi iau concediu medical eu aflându-mă în perioada de probă.
Angajatorul mă amenință verbal că o să-mi desfacă contractul de muncă imediat după încetarea concediului medical adică începând cu data de 11 Decembrie
Exisă un cadru legal prin care aș putea fi protejat de această decizie a angajatorului, singurul motiv de desfacere a contractului de muncă invocat de angajator fiind acela că lui nu-i convine să mă plătească și eu să stau acasă (adică în concediu medical) şi nu pe alte criterii ce ţin de competențele profesionale?
Motivul invocat este aberant , insa potrivit art.31 alin.3 C.mu,pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Incetarea unui c.i.m. verbal nu are nicio baza legala ..... art.31 alin.3 prevede clar : contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa,
Nou angajat
virgil6
am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)