avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am avut control de la ITM acum două săptămâni si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am avut control de la ITM acum două săptămâni si totul a ...

Am avut control de la ITM acum două săptămâni si totul a fost in regula. După două săptămâni control din nou. De data aceasta sau găsit 4 angajați fara contract de munca.(tocmai făceam formele de angajare). Faptul că eu administratorul nu am fost chemat si nici nu mi-a fost lăsat o înștiințare sau sesizare plus că nu mi-a fost închis punctul de lucru : ce pot deduce? Am scapat de amendă, sau sunt vicii de procedură, nelăsînd nici o hartie care sa ateste ca au fost pe șantier. Nu au avut mici poliția cu ei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 22 Noiembrie 2020
Prin legea de functionare a Inspectiei muncii, inspectorii de munca au acces la orice ora, pe teritoriul oricarei firme de stat sau private, fara sa anunte in prealabil. Nu li se poate interzice accesul.
Cel mai probabil, gasind lucratori fara CIM, veti primi curand PV de constatare a contraventiei si amenda contraventionala pentru lucru la negru.
1. Sunt controale si controale ....la unele dintre acestea nici nu trebuie sa va instiinteze.

2. Inchiderea unui punct de lucru se face in anumite situatii ...

3. Nu este obligatoriu ca politia sa insoteasca inspectorii ITM la controale.

4. ... 4 angajați fara contract de munca ..... inseamna o amenda de 80.000lei (20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm ??? kisordog13 kisordog13 buna, in luna Ianuarie firma mea a fost verificata de ce de la ITM, retroactiv de la infiintarea firmei (2006)-contarcte de munca, declaratii, contract ... (vezi toată discuția)
Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Ajutor FREDU FIN FREDU FIN BUna am o firma care isi desfasoara activitatea din 2003, in firma lucreaza 4 persoane fara CIM , nu au avut niciodata carte de munca. Ce risca aceasta ... (vezi toată discuția)